Córka od urodzenia była karmiona nie tylko piersią ale również butelka. Nie codziennie - różnie, w zależności jak miałam więcej pokarmu sciągniętego wtedy jej podawałam.... Dziś córka ma 8 miesięcy, od ok 2 nie piła z butelki -aktualnie walczę z córką aby chciala zaczela znowu chciec. Mam wrażenie ,że problem zaczął się w momencie gdy wprowadziłam kubek niekapek a córka zamiast z niego pić ' piłowala sobie dziasla' - konsekwentnie podawałam jej ten kubel z wodą lub herbatka do picia licząc , że 'zalapie'. Efekt marny - córka nie chce pic żadnych soczków, herbatek, wody nic . Przyszedł czas na mleczko z normalnej butelki że smoczkiem - chce powoli również wprowadzać mm a tu szok - córka jak tylko czuję silikonowego smoka od butelki przy ustach od razu się wzdryga i nawet nie ma mowy,zeby się tego mleczka napila... a przecież piła... Natknęłam się na kilka podobnych wątków gdzie np podczas odstawienia od piersi dzieci się buntowały ale finalnie ciężko mi było dotrzeć do informacji jak się te historie skończyły .. co mam robić? Jak nauczyć picia mleczka z butli? Ja wiem, ze do mm może trudno się przyzwyczaic ale córka nie chce pic nawet mojego ściągnietego mleka ...