reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzieci leworęczne w szkole

Więc ja przypomnę, że teraz w piątek (13.08) Międzynarodowy Dzień Leworęczności :)

W Warszawie (C.H. Wola Park), Wrocławiu (Arkady Wrocławskie) i Częstochowie (Galeria Jurajska) będą zorganizowane z tej okazji imprezy m.in z konkursami plastycznymi zręcznościowymi dla dzieci w godz. 13-18 :). porozmawiać z psychologiem o różnicach w pojmowaniu świata przez leworęcznych i kwestiach wychowania dziecka leworęcznego. Więc w wypadku posiadaniu czasu i chęci warto zajrzeć.
[FONT=&quot]

[/FONT]
Jutro również o 9.30 na TVN Warszawa zostanie podjęty temat leworęczności :)

____
Zapraszam do obejrzenia fotorelacji z Dnia Leworęczności na http://www.facebook.com/album.php?aid=14433&id=12008047469450 .

Do zobaczenia za rok!:)

Ostatnia edycja:
reklama
JZ dysfunkcji to ja mam tylko jedną z rozróżnianiem stron. Do tej pory jak mam szybko powiedzieć czy coś trzeba zrobić w prawo czy w lewo to muszę sobie pomagać rękami bo inaczej się mylę.
ja jestem praworęczna i też mam z tym problem ;)

moja córcia jest leworęczna, ma kupione specjalne nożyczki, w klasie dzieci piszą od tego roku piórem, ale Gabi ma z tym problem, bo wszystko się rozmazuje, więc porozmawiałam z wychowawczynią i córcia może pisać długopisem lub ołówkiem, a tak po za tym nie ma innych problemów ze swoją leworęcznością

Do góry