reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dzidziuś styczeń/luty 2012.

konwalianko ja jestem z Aleksandrii więc to całkiem nie daleko od Kłobucka! Wy troche wcześniejsze mamusie ja dopiero ok 14.02,ale z maluchami to nigdy nie wiadomo. U mnie jeden dwa tyg. po terminie, a drugi dwa przed! Pozdrowionka Dorota

Ostatnia edycja:
reklama
samopoczucie jak narazie ok! (.)(.) już nie bolą,tylko mdłości zostały! Dzisiaj troche mnie brzuch pobolewa,ale to pewnie przez to że byłam w pracy na nocce takiej dziwnej od17 do03.troche się podźwigało poschylało i efekty są! Miałam poczekać z wizytą u gin. do urlopu,ale dziewczyny na forum tak się przechwalają że mi żal i chyba sie wybiore wcześniej! kurcze trzecia ciąża każda inna i każdą inaczej przeżywam! zastanawialiśmy się w niedziele na spacerku nad imieniem i albo Maja, albo Adaś ,ale myśle że to się jeszcze może zmienić, bo młodszy miał być Karol,a na porodówce mi się odmieniło i jest Łukasz! pozdrawiam i mocno ściskam!

Kochana Dodo783
Musisz uwazać teraz na siebie i maluszka.wiem ze ciezko z tym zwłaszcza pracujajc w "obozie pracy" zwanym marketem.
ale od sieprnia pewnie pojdziesz na chorobowe i bedziesz mogła oczekiwać maluszka w spokoju:)
Myśle o imieniu i wymyślilam tak:
Maja -dla córeckzi
Krystian -dla synka.
napisz jak przebiegaly twoje porody?
bo ja miałam cesarke.

ja miałam dwa naturalne. Pierwszy wywoływany oxytocyną(dwa tyg. po terminie) jednak nie dawała rezultatów bo były tylko skurcze bez bóli no i przyszedł ordynator na wizyte zrobił masaż szyjki (nic przyjemnego) no i za półtorej godziny odeszły wody ale bóle pojawiły się dopiero za godzinke i od pierwszych bóli mineło półtorej godzinki i już mialam dzidziusia na brzuszku nawet lekarz nie zdążył przyjść bo myślał że jak pierwsze dziecko to tak szybko nie będzie.no a z drugim dzień przed porodem byłam w kinie na nocnym seansie (Walentynki) no a na drugi dzien po południu zaczęłam mieć skurcze, ale mężowi powiedziałam jak miałam co 3 minuty,więc się spakowaliśmy i zawieźliśmy starszego synka do dziadków a my do szpitala tam miałam już 8 cm rozwarcia ale wody zachowane więc jeszcze dwie godzinki spacerowałam, jak mnie położyli na łoże to odrazu przebili pęcherz odeszły wody i na jednym skurczu partym urodził się Łukaszek! Ja miałam lekkie porody szybko dochodziłam do siebie mam nadzieje że teraz też tak będzie!

U mnie wystąpiły komplikacje, wielowodzie dlatego urodzilam przez cesarke na 3 tyg przed terminem, ale szybko doszłam do siebie, nie moglam tylko zniesc tego oczyszczania przez 5 tyg ta krew itp schodziło, to było dla mnie dosc uciażliwe. a pozatym to milo wspominam ten czas.
dzis mam na 15;30 do lEkarza na wizyte i zobacze jak kruszynka urosła:):) i i bede wiedziała mniej wiecej termin rozwiąznia.
Troche sie obiawiam konfliktu serologicznego bo ja mam grupe krwi A RH - a mąż A RH+
ale dzis o tym porozmawiam z lekarzem.

witaj! Ja czyściłam się krótko bo ok 3 tygodni,nic przyjemnego! myśle że jeżeli nie miałaś problemu przy pierwszej ciąży to przy drugiej też nie będzie! ja chyba jednak wizyta na 04.07 bo w te dni co lekarz przyjmuje to ja pracuje! teraz tez niestety już po mału musze zmykac bo jeszcze po starszego syna do przedszkola(młodszy w domku byliśmy na szczepieniu)no i do pracy! pracuje w sumie tylko na drugie zmiany bo mąż na pierwsze,a dzieci nie mam z kim zostawiać chociaż mieszkamy z teściową! ale już niedługo z końcem sierpnia przeprowadzka na stare śmieci! pozdrowionka ciężarówki!

hej!
bylam wczoraj u lekarza, o terminie powiedział mi tak ze licząc od ostatniej miesiaczki z 14.04 to termin porodu mam miec na 22.01.2012. Ale z usg bedzie wiadomo pozniej. a mi sie zadje ze zalszlam w maju bo dosc czesto testy robilam i 14.05.2011 nie wyszlo ze jestem w ciazy podobnie bylo po tygodniu. dopiero na 28 maja kreski sie pokazlay:):). także nadal pozostaje tutaj:):):)
Malenstwo rosnie nastepna wizyte mam 8.07.
[/url

[url=http://www.suwaczki.com/]

reklama
wiajcie kochane! super że jesteś już po wizycie i wszystko ok! ja leże plackiem zaczełam rano plamić no i na 16stą wybieram się do lekarza, strasznie się boje bo w poprzednich ciążach było wszystko ok,ale dalej jest mi niedobrze i nie boli mnie brzuch więc myśle że wszystko będzie ok musi być!! wieczorkiem napisze co i jak!

Do góry