reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzidziunie jak lalunie, czyli ciuszki i inne cacuszka dla Maluszków

łóżeczko jest firmy Klupś- Radek VIII- zapłaciliśmy 227 zł razem z piankowym materacykiem- udało nam się znaleźć sklep, gdzie mają b. niskie ceny, np rożek w żyrafki, nieusztywniany kupiliśmy za 13 zł, przewijak za 45 zł. :)

reklama
karusia pisze:
łóżeczko jest firmy Klupś- Radek VIII- zapłaciliśmy 227 zł razem z piankowym materacykiem- udało nam się znaleźć sklep, gdzie mają b. niskie ceny, np rożek w żyrafki, nieusztywniany kupiliśmy za 13 zł, przewijak za 45 zł. :)

o, ja też patrzyłam na łóżeczka z Klupsia i bardzo mi się spodobał Radek VII z szufladą w kolorze teak - jak na tym zdjęciu
http://www.swiatdziecka.net.pl/podstrony/fotos/738.jpg

ale niestety, kolorystycznie do pokoju nie pasi...
zostaje albo sosna albo białe łóżeczko

muszę Ci powiedzieć, że cena, którą zapłaciłaś atrakcyjna

Ladne to lozeczko Leyna z tego linku ktory podalas i kolorystyka tez mi sie podoba. Takie, gdybym nie kupila kojca (chociaz na ten moment wolalabym wlasnie kojec) pasowaloby mi do sypialni, b narazie tam wstawimy lozeczko.

Jak ja wam zazdroszcze tych ciuszków, łóżeczek :(
A jak ja chcę coś kupić to wszyscy krzyczą , że jeszce mam czas :mad: a ja bym chciała już :(
Ale oznajmiłam że po jutrzejszym usg, które wyjdzie znakomicie bo inna opcja niedopuszczalna, to coś kupie dzidzi choćby kaftanik!
Ale dziś jak marudziłam że dziewczyny już kupują a ja nie mogę to mój chłop stanął jak zdębiały i spytał jakie dziewczyny(nie mamy wśród znajomych żadnej kobitki ciężarnej) no to mu powiedziałam że dziewczyny z forum i chłop siadł przez chwilę milczał poczym stwierdził że zwariowałam że was nie znam itd. i pokłóciliśmy się , później pokazałam mu forum i chyba zaczął mnie rozumieć a raczej moją sytuację, że tak naprawdę to wy najlepiej potraficie mnie zrozumieć bo jjedziemy na tym samym wózku i pogodziliśmy się :) Ach tee chłopy ;)
Trzymajcie kciuki za jutrzejsze usg ;D

Mada, to powodzenia na USG - zaraz po zdaj relacje!
Ja mojemu o forum tez nie wspominam, bo pewnie by siadl i czytal dokladnie czy cos przypadkiem pisalam niemilego na Jego temat ;) Czesc rzeczy trzeba przemilczec, haha.
A co do czasu na kupowanie - ja tez tak uwazam, ze jeszcze troszke czasu mamy, zeby skompletowac wyprawke, chociaz te wszystkie cudenka strasznie korca...:)

sandra1982 pisze:
A co do czasu na kupowanie - ja tez tak uwazam, ze jeszcze troszke czasu mamy, zeby skompletowac wyprawke, chociaz te wszystkie cudenka strasznie korca...:)

no, ale chociaż kupowanie ciuszków Ci odpadnie :), a to poważny wydatek dla budżetu jednak...

W ogole taki maluszek to straszny pochalaniacz kasiorki :) Wozek, lozeczko, fotelik samochodowy, domowy lezaczek, butelki, smoczki, laktator, podgrzewacz itd. Nie mowiac juz o ciuszkach, pampersach, kosmetykach i odzyweczkach :)) Ale i tak nie moge sie juz doczekac!!! Oby jak najszybciej do sierpnia! Pamietam jak znajomi moich rodzicow kilka dobrych lat temu starali sie o dziecko - in vitro kilkakrotnie i nic. W koncu zdecydowali sie na adopcje. I jak dostali "cynk", ze urodzil sie maluszek ktorego matka zrzekla sie w szpitalu i moga go zabrac, to pojechali do makro i za jednym zamachem na rzeczy potrzebne maluszkowi wydali 6 tys. zlotych, a to bylo chyba 5 czy 6 lat temu :)

jestem nienormalna :( znów wylicytowałam na allegro ciuszki dla Piotrusia (mam nadzieję, że nie okaże się Zosią)
kopnijcie mnie w tyłek dziewczyny, bo kasy mamy malutko do końca miesiąca a ja zakupy sobie robię

ale nie mogłam się oprzeć
97636687

97639107

w sumie za wszystkie ciuszki (łącznie z tymi pierwszymi ogrodniczkami) i wysyłkę zapłacę niecałe 90 zł
i dużo (jak się nie ma zbyt dużo kasy) i mało (porównując ceny w sklepie)

ale i tak poproszę o kopa w tyłek

a Sz poproszę o blokadę na allegro chyba 8)

reklama
Leyna, cudne te ciuszki. I nawet jakby sie Piotrus okazal Zosia to i tak moze wynosci - zawsze inaczej wyglada dziewczynka w ciuszkach dla chlopczyka niz odwrotnie :)
A oto kopniaczek w dupke ;) --->>>>> hehe

Do góry