Mam zalecony estrofem od 2 do 15dc na poprawe endometrium z racji niskiego poziomu estrogenów. Lekarz mówił, że okres będzie obfitszy. Biore estrofem od wrzesnia i zauwazylam, ze rozregulował mi sie cykl, 2 cykle mialam tez bezowulacyjne gdzie wczesniej mialam regularne. Mam wrazenie ze estrofem blokuje mi owulacje. I jak zaczynam brac estrofem to okres szybciej mi sie konczy, jest slabszy. Najgorsze jest to, ze cykle mi sie wydłuzaja. Raz przy bezowulacyjnym az o 13dni opoznil mi sie okres, a taraz srednio o tydzien pozniej. Nie wiem czy brac go nadal czy przerwac. Jak Wy reagowałyscie na ten lek? Z jakiego powodu byl zalecony i czy dzialal? Ja oprocz tego biore jeszcze Amorek 2.5mg od 3 do 9dc na stymulacje.
reklama
Aneczka2021
Fanka BB :)
Ja przy stymulacji letrozolem mialam estrofem i nie zablokowal mi owulacji. Ja mam pcos przez poltora roku mialam letrozol, clo i przez ten caly czas pojawiły sie u mnie ok 4 owulacje, bez znaczenia czy byl estrofem czy nie. W cyklu szczęśliwym mialam estrofem dopochwowo. Doustnie na mnie zle wpływał.
Aneczka2021
Bardzo mi sie woda zatrzymywala w organiznie i mialam straszne zawroty głowy. Natomiast jak przeszlam na dopochwo mialam 2x1 w ostatnich cyklach i nie mialam skutkow ubocznych żadnych
Ja chyba na kolejnej wizycie (dopiero w maju niestety), porozmawiac z lekarzem o tym estrofemie jeszcze raz. Jak do tej pory mowi mi ze estrofem nie wplywa na owulacje.Bardzo mi sie woda zatrzymywala w organiznie i mialam straszne zawroty głowy. Natomiast jak przeszlam na dopochwo mialam 2x1 w ostatnich cyklach i nie mialam skutkow ubocznych żadnych
Aneczka2021
Mi owulacji nie blokowalam, po potwierdzonej owulacji go odkladalamJa chyba na kolejnej wizycie (dopiero w maju niestety), porozmawiac z lekarzem o tym estrofemie jeszcze raz. Jak do tej pory mowi mi ze estrofem nie wplywa na owulacje.
Moze to po prostu efekt stosowania stymulacji owulacji, ale po clostobegycie zawsze okres mialam regularny. Teraz zaczelam stosowac aromek. Porozmawiam o tym estrofemie z ginekologiem, moze zleci mi dopochwowo zamiast doustnie.Mi owulacji nie blokowalam, po potwierdzonej owulacji go odkladalam
reklama
Aneczka2021
Na kazda wszystko dziala inaczej, ja np nigdy nie mialam owulacji na clostilbegyt, na letrozolu pojawiala sie gdy dawka była 3x1Moze to po prostu efekt stosowania stymulacji owulacji, ale po clostobegycie zawsze okres mialam regularny. Teraz zaczelam stosowac aromek. Porozmawiam o tym estrofemie z ginekologiem, moze zleci mi dopochwowo zamiast doustnie.
Podziel się: