reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dyskryminacja ciężarnej z wózkiem w sklepie Żabka w Pruszkowie

reklama
Chciałam was przestrzec przed sklepami Żabka. Jestem w 20 tc i mam malutką córeczkę, która ma rok i dwa miesiące, dziś wracając ze spaceru chciałam odebrać z Żabki paczkę i jakież było moje zaskoczenie, kiedy zostałam wyproszona z wozkiem. Ekspedientka, która dość często mnie wcześniej obsługiwała, poinformowała mnie, że wózki blokują wyjście ewakuacyjne i dlatego nie będę mogła wejść. Jest to jawny przejaw dyskryminacji, a zasłanianie się przepisami o tyle bzdurne, że znam ten lokal i tam sa dwa wejścia i nic mi nie wiadomo o rozporządzeniu żadnego ministerstwa, które zabraniałoby wchodzenia z wózkami z dziećmi do sklepów. Później, kiedy wróciłam po paczkę, ekspedientka powiedziała, że to dlatego, że tydzień wcześniej mieli kradzież i wózek uniemożliwił im złapanie złodzieja. Zapytałam więc czy nie wpuszczają też osób na wózkach inwalidzkich, to uslyszałam, że nie, że tylko wózki z dziećmi. Kiedy zadzwoniłam do biura obsługi klienta sieci Żabka, usłyszałam bajkę o rozporządzeniu ministra, z którego powodu wózki nie mogą być wprowadzane do sklepów, gdyż blokują wyjście ewakuacyjne. Żabce takiej dyskryminacji nie odpuszczę, a was przestrzegam, że może was spotkać to samo.
Sklep nie spełnia wymagań BHP w takim razie, proszę zgłosić do sanepidu. [emoji16]

Cudownie! Zamknijmy wszystkie żabki.
Dziady jedne, należy im się też za to że są otwarci w niedzielę. [emoji849]

Dziewczyny błagam... Nie podoba Ci się polityka sklepu, to idź do innego...

Tylko, że sklep musi przestrzegać BHP. Inaczej nie ma prawa w ogóle zostać otwarty.

Chciałam was przestrzec przed sklepami Żabka. Jestem w 20 tc i mam malutką córeczkę, która ma rok i dwa miesiące, dziś wracając ze spaceru chciałam odebrać z Żabki paczkę i jakież było moje zaskoczenie, kiedy zostałam wyproszona z wozkiem. Ekspedientka, która dość często mnie wcześniej obsługiwała, poinformowała mnie, że wózki blokują wyjście ewakuacyjne i dlatego nie będę mogła wejść. Jest to jawny przejaw dyskryminacji, a zasłanianie się przepisami o tyle bzdurne, że znam ten lokal i tam sa dwa wejścia i nic mi nie wiadomo o rozporządzeniu żadnego ministerstwa, które zabraniałoby wchodzenia z wózkami z dziećmi do sklepów. Później, kiedy wróciłam po paczkę, ekspedientka powiedziała, że to dlatego, że tydzień wcześniej mieli kradzież i wózek uniemożliwił im złapanie złodzieja. Zapytałam więc czy nie wpuszczają też osób na wózkach inwalidzkich, to uslyszałam, że nie, że tylko wózki z dziećmi. Kiedy zadzwoniłam do biura obsługi klienta sieci Żabka, usłyszałam bajkę o rozporządzeniu ministra, z którego powodu wózki nie mogą być wprowadzane do sklepów, gdyż blokują wyjście ewakuacyjne. Żabce takiej dyskryminacji nie odpuszczę, a was przestrzegam, że może was spotkać to samo.
I jak sie skończyła ta historia?? Dziś doświadczyłam podobnej sytuacji i zastanawiam się co z tym zrobić.

reklama
Ja niestety też mam problem bo za bardzo nie ma jak wejść z wózkiem do sklepu żabki bo wąsko jest i mało miejsca więc ich rozumiem ale z 2strony jak muszę iść z dziećmi to co pod sklepem mam je zostawić trochę to nie etyczne jest...

Do góry