reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dwumiesieczne niemowle nie potrafi zrobic kupki

AGUSIENKA Tak jak pisza inne dziewczyny wyzej, jezeli karmisz piersia to kupka bedzie zadka jak woda prawie i powinna byc zolta z bialymi kropkami czasami :) Mleko matki ma same wartosci i wchlania sie w organizm jak mi to mowila polozna. I to prawda ze dziecko nie musi wyprozniac sie nawet okolo 10 dni do 2 tygodni nawet.
Ale skoro sie prezy i nie daje rady, to podaj rumianek, albo herbate KOPERKOWA, na gazy jest bardzo dobra! Dziecko powinno po niej od razu zrobic tyle ze az sie za glowe mozna zlapac czasami :)
Jezeli dalej nie bedzie ci pomagalo to moze faktycznie ty zjadlas cos w stylu kapusty albo jakiegos innego warzywa ktore i u nas doroslych powoduja bole brzucha i problemy ;)
W kazdym badz razie naprawde polecam ta herbatke, zrob ja bardzo cienka, tak zeby zabarwic wode troszke i powinno pomoc. A jezeli nie to problem albo rozwiaze sie sam,z czasem.
I nie sadze zeby dziecko robilo kupke zawsze o tej samej poze, a jak sie prezy i placze to moze to kolki a nie problem z wyproznianiem?

reklama
To prawda radosc wielka ;) rowniez kupkę witsm z uśmiechem ;) na razie idzie ku dobremu dotad codziennie kupka jest. Wczoraj nawet 3 razy. Synek robi ją na raty, że tak powiem ;) niestety cały czas steka, i placze bo do końca mu się nie udaje.. jednak nie nie trace nadziei.. ;) również mam nadzieję ze niedlugo zapomnę że taki proble istniał ;) Powodzenia i mam nadzieje, że Twoje problemy też szybko się skończą ;)

Do góry