reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dwumiesięczne niemowle a tv

G

goszczaca

Gość
Nie wiem co robić, mój maluszek strasznie w tv się wpatruje wrecz wzroku nie odrywa:( jak sie odwroce tylem do telewizora to glowa kreci i się rzuca:( czy jemu zalacza sie uzaleznienie czy tylko ciekawosc :( czy tv calkowicie zlikwidowac z domu:/

reklama
dziecko fascynują dźwięki i miganie obrazu ale postaraj się żeby jednak trzymać go z dala od telewizora

Znam Twoj bol. Ale zeby zrezygnowac z tv w ogole to chyba nie potrzebne. Po prostu przebywaj z maluszkiem w innym pomieszczeniu, tam gdzie nie ma tego tv, z drugiej strony z koleji moj synek oglada bajki max 20 min dziennie. Wiem ze tez niktorzy powiedza ze to za wczesnie, ale od tv chyba kazdy z nas jest uzalezniony. I tak jak wyzej dziecko po prostu interesuja dzwieki i kolory i to wszytsko jeszcze sie rusza.

Normalne, że migające, kolorowe obrazy przyciągają uwagę dziecka. Nie musisz mieć chyba non stop tv włączonej? Wyłączasz i po problemie

Moja coreczka tez tak miala tylko ze z laptopem. To zwykla ciekawosc...kolorowe obrazy i dzwieki. Z czasem gdy nabierala nowych umiejetnosci to przestalo ja to interesowac.

Do góry