reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dwie kresczki są a na usg nic nie wiedać....

Witam Was kochane,od 2 lata staramy się z mężem o dzidziusia,od roku jeździmy do kliniki leczenia par, które tak bardzo chcą a z różnych względów nie mogą mieć dzidziusia....
7 maja zrobiłam test i pojawiły się dwie kreseczki jedna bledsza, byłam u lekarza a lekarz powiedział ze widzi jakieś zgrubienie ale nie może potwierdzić,że to ciąża. W czwartek idę idę do lekarza... sama nie wiem czuje sie jak przed okresem pobolewa mnie brzuch mam baardzo duże brodawki iiiiiiiiii mega wrażliwe piersi, jak myślicie udało się?? DSC_0577.jpg

Załączniki

• DSC_0577.jpg
    DSC_0577.jpg
    14,4 KB · Wyświetleń: 300
reklama
Z córcia test tej firmy tez mi tak wyszedł :tak: Po 3 dniach zrobiłam kolejny i druga kreska była bardziej wyraźna. Na początku też mnie brzuch bolał w okolicy jajników. Myślę że szanse na dzidziusia są;-)

W czwartek lece do lekarza... może to smieszne ale wiem ze testy z krwi powiedzą mi prawdę a ja boje się je zrobić i rozczarować...

Ja na pierwszych testach też miałam baaaaardzo blade kreski, ale zawsze następnego dnia robiłam kolejne, żeby "sprawdzić" ;-)
Wiem, że się boisz, ale na Twoim miejscu najpierw zrobiłabym kilka testów różnych firm, a później betę z krwi :tak:

Również radziła bym zrobić testy innych firm...ja też tak robiłam choć druga kreska była trochę bardziej widoczna :) mąż już się ze mnie śmiał, że nie nadąża za mną, że widać jak byk dwie kreski a ja nadal testy chcę robić :) i zrobiłam w sumie 7 :) ale to chyba tylko po to by się w 100 proc upewnić i z radości :D a usg miałam robione w 5tc i już coś było widać, ale to odrobinkę, a jak w pracy się pochwaliłam to było stwierdzenie, że jeszcze nic nie jest pewne, że mogę jeszcze stracić, pomyślałam tak mi dobrze życzycie no to fruuu na zwolnienie radźcie sobie sami :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
cześć zrób betahcg z krwi, sprawdź przyrost, beta ok. 1500 dopiero będzie widać pęcherzyk ciążowy, a za tydzień bijące serduszko. Testy hcg z moczu wychodzą od bety 60 we krwi nie którym kobietom, a zarodek jest tak maly ze na usg jeszcze nie widać nic.

Ja przy pierwszej ciąży zrobiłam chyba z 5 czy 6 testów, też ze szczęścia, poza tym UWIELBIAM patrzeć, jak się pojawiają te dwie kreseczki :-D
W drugiej ciąży zrobiłam tylko 2 testy, dzień po dniu, ale poszłam też na betę dla pewności ;-)

I w 5tc na USG ginka mi torbiel "wywróżyła", a w 6tc stwierdziła, że "coś tam jest" :baffled:

Ja w sumie zrobiłam 4 takie testy i piąty z krwi :) Tego samego dnia zrobiłam test tej firmy i innej i ten drugi był bardziej wyraźny.
Lęk zawsze jest, ale jak na takich wyszły dwie kreski to i z krwi powinien wyjść pozytywny.
&&& trzymam kciuki za usg

Ja zrobiłam test ( w czwartek) wyszły dwie kreski, wieczorem kupiłam jeszcze jeden, znowu wyszły dwie.
We wtorek miałam usg, czyli 5 dni pozniej, na którym wyszło ze pęcherzyk jest ale jeszcze pusty. Prosto z usg poszłam zrobic betę, bo prawie oszalałam na badaniu, która potwierdziła ciążę.
Tydzien pozniej, tez we wtorek miałam kolejne usg na którym już było widać serduszko:)

reklama
Dzięki, dziewczyny za wasz odpowiedzi.Jeszcze tylko jeden dzień i będzie wszystko jasne mam nadzieje, że się udało. Nie mam pojęcia skąd ja biorę tyle siły na to wszystko, stres jest mega duży:) jutro po 17 będe wiedzieć co dalej:) na pewno dam znać:)) Miłego dnia kochane:)

Do góry