reklama
Też brałam te witaminy i tylko te. Od 12 tc biorę duo. Plus magne b6 bo miałam skurcze łydek.Biorę tylko Prenatalne Uno - taki zestaw polecił mi lekarz. A Wy co bierzecie?
Na ból gardła tantum verde ten do psikania, isla jest dobra na kaszel i chrapkę. Mi pomogły też pastylki do ssania przeznaczone dla kobiet w ciąży_prenalen.
Z domowych sposobów na rozgrzanie świeży imbir, goździki, wyciśnięta cytryna i sok z malin zalane wrzątkiem.
Ja na ból gardła kupuję też hollsy czarne lub niebieskie -mają moc.
Imbir też jest dobry na mdłości ( słyszałam o tym, nie stosowałam bo ich nie misłam)
Katerina1985
Fanka BB :)
Ja biorę Pregna Plus i kwas foliowy (którego nie można przedawkować).Biorę tylko Prenatalne Uno - taki zestaw polecił mi lekarz. A Wy co bierzecie?
Wiiktoriiaaa
Fanka BB :)
Ja mogę Ci polecić na mdłości prevomit, myślałam że nic mi już nie pomoże ale okazało się że w pierwszym trymerze uratowały mi tyłek. Tez nie miałam ochoty na jedzenie i odrzucało mnie. I też byłam przeziębiona ok 10 tygodnia, brałam *spam* ale krótko bo na wymioty mnie zbierało. Na gardło brałam isle. I chyba nebulizacje z soli fizjologicznej, ale tego dokładnie nie pamiętam. Na pocieszenie dodam że dalszy etap ciąży był idealny, tylko zgaga męczyła... Także ten, potem to już z górki. Powodzenia
reklama
Podziel się: