reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dwa problemy ciążowe

reklama
Biorę tylko Prenatalne Uno - taki zestaw polecił mi lekarz. A Wy co bierzecie?
Też brałam te witaminy i tylko te. Od 12 tc biorę duo. Plus magne b6 bo miałam skurcze łydek.
Na ból gardła tantum verde ten do psikania, isla jest dobra na kaszel i chrapkę. Mi pomogły też pastylki do ssania przeznaczone dla kobiet w ciąży_prenalen.
Z domowych sposobów na rozgrzanie świeży imbir, goździki, wyciśnięta cytryna i sok z malin zalane wrzątkiem.
Ja na ból gardła kupuję też hollsy czarne lub niebieskie -mają moc.
Imbir też jest dobry na mdłości ( słyszałam o tym, nie stosowałam bo ich nie misłam)

Ja mogę Ci polecić na mdłości prevomit, myślałam że nic mi już nie pomoże ale okazało się że w pierwszym trymerze uratowały mi tyłek. Tez nie miałam ochoty na jedzenie i odrzucało mnie. I też byłam przeziębiona ok 10 tygodnia, brałam *spam* ale krótko bo na wymioty mnie zbierało. Na gardło brałam isle. I chyba nebulizacje z soli fizjologicznej, ale tego dokładnie nie pamiętam. Na pocieszenie dodam że dalszy etap ciąży był idealny, tylko zgaga męczyła... Także ten, potem to już z górki. Powodzenia ;)

Ja biorę też biorę pregne plus i kwas foliowy tyle tylko, że ja mam ten na receptę i za opakowanie płacę 3,50 zł. Mam ten 5 mg, bo jestem po dwóch poronieniach.

reklama
Dziękuję za wszystkie rady, dzisiaj z mdłościami trochę lepiej, nadal są, ale przynajmniej śniadanie zjadłam bez problemu. ;) :)

Do góry