reklama
Nie ma o niej za wiele opinii w internecie, bo ona nie ma swojego prywatnego gabinetu tylko pracuje w szpitalu na oddziale i w prywatnej klinice, więc za wiele opinii nie ma. Gdzieś czytałam o niej na forum to różnie piszą, niektorzy że super, ale znalazły się też osoby, które jej nie polecały. Myślę, że o każdym lekarzu znajdziemy różne opinie, raczej nie ma takiego, który przypasuje każdemuWydaje mi się, że to wynika z częstego wymuszania na lekarzach przypisywania leków.
A jak opinie tego lekarza w internecie?
magdalenaw1907
Fanka BB :)
Ja dostałam duphaston właśnie ze względu na niski progesteron i krwawienie w 6 tygodniu. Jak dla mnie to chyba niezbyt rozsądne ze strony lekarza. Chyba zmieniłabym ginekologa jak można powiedzieć, żeby sobie zbadać progesteron jak Pani chce. Jesli widzi wskazanie to powinien wystawić skierowanie.Cześć dziewczyny, jestem w ok 5/6 tydzień ciąży. Wczoraj byłam u ginekologa i przepisała mi Duphaston i powiedziała że w sumie nie ma wskazań ale że ona przy takich wczesnych ciążach przepisuje go tak nad wyraz i żebym sama zdecydowała czy chce go brac czy nie i że mogę ewentualnie zbadać progesteron i że jak będzie powyżej 20 to można nic nie brać. Pobrałam dzisiaj rano krew na ten progesteron i czekam na wynik, póki co nie wykupowałam tej recepty. Jestem ciekawa czy u Was lekarz też wypisywał tak zapobiegawczo ten duphaston? Lekarz dala mi wolna rękę tak naprawdę i ja sama nie wiem jak lepiej, to moja pierwsza ciąża i jestem trochę zielona...
DomkaAtomka
Zaangażowana w BB
Mi w sobotę lekarz przepisał, ale to że względu na grudniowe poronienie.
Lady Loka
A wiadomo, że poronienie bylo związane z niskim poziomem progesteronu? Badalas progesteron teraz?Mi w sobotę lekarz przepisał, ale to że względu na grudniowe poronienie.
DomkaAtomka
Zaangażowana w BB
Badałam dziś. Czekam na wynikA wiadomo, że poronienie bylo związane z niskim poziomem progesteronu? Badalas progesteron teraz?
Madzia86G
Również zaproponuję to, co zaproponowały przedmówczynie.Cześć dziewczyny, jestem w ok 5/6 tydzień ciąży. Wczoraj byłam u ginekologa i przepisała mi Duphaston i powiedziała że w sumie nie ma wskazań ale że ona przy takich wczesnych ciążach przepisuje go tak nad wyraz i żebym sama zdecydowała czy chce go brac czy nie i że mogę ewentualnie zbadać progesteron i że jak będzie powyżej 20 to można nic nie brać. Pobrałam dzisiaj rano krew na ten progesteron i czekam na wynik, póki co nie wykupowałam tej recepty. Jestem ciekawa czy u Was lekarz też wypisywał tak zapobiegawczo ten duphaston? Lekarz dala mi wolna rękę tak naprawdę i ja sama nie wiem jak lepiej, to moja pierwsza ciąża i jestem trochę zielona...
Zmień lekarza.
To tak jakby iść do lekarza z bólem gardła i lekarz stwierdzi, że to zwykłe zaczerwienienie, ale masz tu antybiotyk profilaktycznie i sobie w domu zdecyduj czy chcesz brać czy nie.
No raczej nie tędy droga.
Ja Duphaston brałam do około 15tygodnia ale to dlatego, że co rusz krwawiłam więc było wskazanie lekarskie.
A to jednak nie jest np suplement diety który można sobie kupić w byle markecie przy kasie, tylko lek na receptę.
To dopiero początek twojej ciąży.
To lekarz prywatny czy z nfz ?
Prywatnie. Ale też ogólnie czytałam na innych forach, że to teraz bardzo częsta praktyka, że lekarze przepisują odrazu z wejścia we wczesnej ciazy ten duphastonRównież zaproponuję to, co zaproponowały przedmówczynie.
Zmień lekarza.
To tak jakby iść do lekarza z bólem gardła i lekarz stwierdzi, że to zwykłe zaczerwienienie, ale masz tu antybiotyk profilaktycznie i sobie w domu zdecyduj czy chcesz brać czy nie.
No raczej nie tędy droga.
Ja Duphaston brałam do około 15tygodnia ale to dlatego, że co rusz krwawiłam więc było wskazanie lekarskie.
A to jednak nie jest np suplement diety który można sobie kupić w byle markecie przy kasie, tylko lek na receptę.
To dopiero początek twojej ciąży.
To lekarz prywatny czy z nfz ?
reklama
Madzia86G
Generalnie to nie tędy droga . Lek powinien być przepisany gdy zachodzi ku temu potrzeba , a nie "na wszelki wypadek" bo idąc tym krokiem to lekarze powinni nam przepisywać leki wszystko - od , tak na wszelki wypadek.Prywatnie. Ale też ogólnie czytałam na innych forach, że to teraz bardzo częsta praktyka, że lekarze przepisują odrazu z wejścia we wczesnej ciazy ten duphaston
Moja rada- jeśli czujesz się dobrze ( poza typowymi wczesnociążowy objawami ) to nie bierz ich. Jeśli (!) zaczniesz plamić /krwawić to wtedy ,ale wtedy też od razu jedź na wizytę kontrolną żeby zobaczyć skąd to krwawienie.
A dał ci chociaż wytyczne w jakich ilościach masz go zażywać ?
Podziel się: