reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Duphaston podczas starań

Duphaston brany przed owulacją może ją zablokować dlatego bierze się go po pęknięciu pęcherzyka. Tak wytłumaczyła mi to.moja ginekolog
To rozumiem:) zastanawialam się tylko czy od 16dc czy odrazu po owu powinnam brac nie czekajac do 16dc. Ale skoro wplyw ma dopiero przy zagniezdzeniu, to bede brac tak jak kiedys:)

reklama
Dziewczyny, czy któraś z was miała takie objawy po Duphastonie jak stan podgorączkowy (37-37,6), dużo białego śluzu i lekki ból podbrzusza?

Ja bym poczekala do 32-33dc ale jeśli jesteś nie cierpliwa to spróbuj zrobić 29dc ale widząc wynik negatywny nie smuc się bo póki miesiączki nie ma jest nadzieja a test może po prostu być wcześnie wykonany. Trzymam kciuki aby jednak wyszedł pozytywny. I koniecznie daj znać jaki wynik testu.
Dziś mam 29dc, zwykle mam 29-31 dniowe cykle, robić jutro rano test czy poczekać kilka dni?

Hej. Mnie mój ginekolog też zalecił brać duphaston 2 razy dziennie przez 7 dni i tak się zastanawiam ile dni po odstawieniu powinna przyjść @?

reklama
Do góry