Whitedovee95
Zaciekawiona BB
Jestem leczona pod kątem zajścia w ciążę. Duphaston 2x1(15-25dc) natomiast letrozole 2x1 (3-8dc)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Idę do lekarza pod koniec miesiąca więc wszystkiego się dowiem dzięki za odpowiedź@Whitedovee95 To nie kombinuj i słuchaj lekarza zamiast forum.
Osobiście uważam, że przy Twoich cyklach to 15dc to za wcześnie - ale lekarzem nie jestem.
A miałaś jakieś skutki uboczne? Bo ja biorąc duphaston na samym początku niczego nie zauważyłam. A od niedawna podczas brania i po odstawieniu mam okropny spadek energi no i duże wahania nastroju które są nie tylko dla mnie ciężkie do zniesieniaNie wiem skąd wzięło się powiedzenie, że duphaston blokuje owulację. To nie prawda. Duphaston nie blokuje owulacji. Biorąc go miałam monitoring i zawsze była. Pytałam też o to swojego ginekologa i mówił że to bzdura. Duphaston wspomaga zagnieżdżenie zarodka jeśli dojdzie do zapłodnienia. Mi wyregulował cykle. Co prawda w ciążę nie zaszłam ale to inna kwestia, bo choruje na niedoczynność, Hashimoto oraz cukrzycę. I zauważyłam że biorąc duphaston miałam mniej bolesne miesiączki.
Duphaston przeważnie się bierze jeśli progesteron jest niski, są problemy z owulacją. Ale on nie powoduje zatrzymania owulacji.Bo jak masz wysoki progesteron to jajeczko Ci nie pęknie
Nie, nie miałam żadnych. Za to miesiączki miałam lżejsze, mniej bolesne.A miałaś jakieś skutki uboczne? Bo ja biorąc duphaston na samym początku niczego nie zauważyłam. A od niedawna podczas brania i po odstawieniu mam okropny spadek energi no i duże wahania nastroju które są nie tylko dla mnie ciężkie do zniesienia
Jeśli masz stymulowany cykl to na monitoringu u gina będziesz wiedziała czy była owulacja czy nie.Jestem leczona pod kątem zajścia w ciążę. Duphaston 2x1(15-25dc) natomiast letrozole 2x1 (3-8dc)