reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Drętwienie ciała w 13 tygodniu ciąży

angeliqa-19

Zaangażowana w BB
Mam do Was pytanie... Jestem w 13 tygodniu ciąży, w nocy budzę się po kilka razy i za każdym razem budzę się z uczuciem drętwienia całego ciała, najgorzej jest z brzuchem. Kilka razy odniosłam też wrażenie jakby ten brzuch był trochę twardniał ? Ciężko mi to opisać to co czuje dokladnie, bo jak pytam po rodzinie czy koleżankach które były już w ciąży to one nie przypominają sobie, aby czuły c ok s podobnego. Czasami ewentualnie kojarzyły drętwienie łydek, ale nie całego ciała czy w szczególności brzucha. Zaczęło się to już z trzy tygodnie temu, ale było to lekkie dretwienie podbrzusza i ud. Wystarczyło wtedy wstać, trochę pochodzić i przechodziło. Teraz nic nie pomaga. Magnez biorę i też nic. To moja druga ciąża. Pamiętam, że w pierwszej miałam podobny problem, ale nie tak szybko i nie tak mocno. Co to może być ?

reklama
Jeszcze mi przychodzi do głowy, że może macica zaczęła Ci coś już uciskać. Możesz próbować spać na lewym boku (najlepiej z prawą nogą podkurczoną pod brzuch).

Właśnie śpię na lewej stronie i to nic nie pomaga. W każdej pozycji drętwieje i z każdym dniem się to nasila. Boję się już spać, bo jest to bardzo nieprzyjemne.

Zdecydowanie powinnaś się z tym zgłosić do lekarza i pytanie, czy nie powinni Cię położyć na 3 dni w szpitalu 🙈 drętwienie ciała nie jest normalnym objawem. Tak jak było wyżej wspomniane : kwestia jonów, krzepliwości itp. możliwości jest dużo 😔 ja bym z tym pojechała rano na sor "obudziłam się odrętwiała, źle się czuję " itd. wtedy powinni Cię położyć na diagnostykę

reklama
Do góry