reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Doświadczone Mamy - potrzebuję Waszej rady! #jazda w foteliku #karmienie

Guanta

Fanka BB :)
Drogie mamy. W piatek mam pierwszą wizytę u okulisty z Maluszkiem -wcześniakiem
Do szpitala mamy jakies 40km. Doradźcie mi ile odczekać po karmieniu z jazdą w foteliku? Czy jesli wizyta wypada w godzinie karmienia malucha to mam go normalnie nakarmić? Czy nie będzie to grozić ulewaniem? Czy lepiej poczekać i nakramić go po badaniu? Chociaż wrzask bedzie straszny..
To moje pierwsze dziecko i jestem zagubiona

Karmie butlą swoim mlekiem i dokarmiam mm.

reklama
Ja bym nakarmiła, ubrała i do fotelika. Asekuracja pieluchą przy buzi jesli ulewa. Pojedzie dziecko zaśnie w trakcie jazdy. Głodne będzie płakało. Tak myślę. A na po badaniu może sam cycs lub trochę mm i powrót.

Drogie mamy. W piatek mam pierwszą wizytę u okulisty z Maluszkiem -wcześniakiem
Do szpitala mamy jakies 40km. Doradźcie mi ile odczekać po karmieniu z jazdą w foteliku? Czy jesli wizyta wypada w godzinie karmienia malucha to mam go normalnie nakarmić? Czy nie będzie to grozić ulewaniem? Czy lepiej poczekać i nakramić go po badaniu? Chociaż wrzask bedzie straszny..
To moje pierwsze dziecko i jestem zagubiona

Karmie butlą swoim mlekiem i dokarmiam mm.
Nam kazano zeby przed badaniem synek nie jadl 2 albo 3h. My mielismy ponad 100 km wiec nakarmilam go przed jazda i dopiero pp badaniu.

To jest jakaś wizyta kontrolna czy zabieg? Ja miałam podobną sytuację, też wcześniak. Karmiłam go przed wyjazdem i później po badaniu.

Badanie dna oka - pierwsza wizyta.
Przechodziłam to samo niedawno ze swoją "wczesną" córką[emoji6] To samo badanie, a do okulisty mieliśmy trochę ponad 60 km. Nakarmiłam małą i po ok. 15 minutach zabrałam się za jej ubieranie. Na miejscu dziecko miało 2x w odstępie 15 minut zakrapiane oczy, a na koniec badanie, tak więc cała wizyta trwała chwilę. Zaraz po niej nakarmiłam córkę (z racji, iż badanie było dla niej nieprzyjemne uspokoiła się i wyciszyła przy jedzeniu). Po czym wyruszyliśmy w drogę powrotną do domu. Z tym, że moje dziecko nigdy nie krzyczy, gdy jest głodne. Zawsze po prostu cierpliwie czeka. Nawet jeśli Twój maluch narobi z głodu rabanu, to myślę, że nie masz się czym przejmować. Najważniejsze, żeby nakarmić go po wizycie, by droga powrotna minęła Wam w spokoju[emoji4]

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Najlepiej nakarmić przed bo będzie ryk wiem jak my jedziemy na Śląsk to karmię przed i zasypia w trakcie jazdy a około 5godzin jedziemy i się budzi na 1 butle

reklama
Do góry