reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

doradzcie cos

dziewczyny ,wiem ze duzo osob hejtuje takie tematy .Ale jestem w kropce a boje sie wykonac kolejny test ciazowy bo tak dlugo zsie staramy o drugie dziecko.dzis mam dzien spodziewanej miesiaczki,nie pojawila sie bole mam slabsze niz miesiazkowe,mam sile bole glowy.dzis po raz wierwszy zmierzylam.temp w pochwie i wyszlo 37,2
do tego doszly dusznosci. jak to jest z ta temka czy wyza moze oznaczac ciaze?
prosze tylko bez uszczypliwosci

reklama
dziewczyny ,wiem ze duzo osob hejtuje takie tematy .Ale jestem w kropce a boje sie wykonac kolejny test ciazowy bo tak dlugo zsie staramy o drugie dziecko.dzis mam dzien spodziewanej miesiaczki,nie pojawila sie bole mam slabsze niz miesiazkowe,mam sile bole glowy.dzis po raz wierwszy zmierzylam.temp w pochwie i wyszlo 37,2
Zrób badanie z krwii beta HCG da Ci 100% pewności co do ciąży.

Nie kieruj się takimi objawami na tym etapie. Chęć zajścia w ciąże może być tak silna ze pewne objawy można siebie po prostu wmówić. Najlepiej jeśli okres nie przyjdzie do jutra to zrób badanie krwii jeśli chcesz mieć 100% pewności. A potem powtórz badanie by sprawdzić przyrost.

[emoji1283][emoji654]️[emoji654]️[emoji654]️[emoji776]1.01.2018[emoji776][emoji1286]
[emoji593]Gabriel

niestety w naszej przychodni nie robia tego badania..chodzi mi tylko o to czy ktos mial podobnie no i jak jest z ta tamp

Objawy ciążowe nie występują na takim etapie, stres i wiele innych czynników ma wpływ na okres, ewentualnie miałaś później owu, to i okres Ci się spóźnia.
Test możesz zrobić, żeby stresem nie wydłużać cyklu, a w kolejnym spróbować z testami owu.

niestety w naszej przychodni nie robia tego badania..chodzi mi tylko o to czy ktos mial podobnie no i jak jest z ta tamp

Jeśli okres masz regularnie, to test w dniu spodziewanej miesiączki powinien już spokojnie coś wykazać jeśli jesteś w ciąży. Jak napisał moje poprzedniczka dużo rzeczy może mieć wpływ na opóźnienia. Wiec możesz tylko zrobić test żeby się przekonać.

[emoji1283][emoji654]️[emoji654]️[emoji654]️[emoji776]1.01.2018[emoji776][emoji1286]
[emoji593]Gabriel

Predzej czy pozniej test ciazowy wykonac musisz. Jak staracie sie o dziecko to latwo sobie wkrecac rozne objawy albo nadinterpretowac te ktore sa.
Nie masz innego wyjscia, musisz czekac i powtorzyc test. Jak bedzie negatywny wychodzic musisz isc do gina.

reklama
Pierwszym objawem ciazy jest pozytywna beta hcg. I ewentualnie brak miesiaczki.
Zaden inny objaw nie potwierdzi ciazy na 100%.

Enviado desde mi iPhone utilizando Forum BabyBoom

Do góry