A ja szczerze dopiero teraz z forum się dowiedziałam, że są jakiekolwiek negatywne opinie na temat serialu. Mogłabym poprosić o wypisanie tych złych cech? Tak , z ciekawości pytam, bo wszyscy znajomi polecają i nie wiem do czego można się przyczepić. Jedyne opinie, która znalazłam to prawicowe strony, które mówią, ze to jest serial na faktach i powinien być czarnoskóry chłopiec a nie biały. Gdzie wprost twórcy serialu mówią, że to fikcja serialowa.
Mnie serial wgniótł w kanapę. Obejrzałam w 2 wieczory (jakbym nie miała dziecka to w jeden, ale jednak trzeba się choć trochę wyspać). Gra aktorska perfekcyjna, szczególnie na uwagę zasługuje postać ojca. Wiem, że każdy pisze o ostatnim odcinku, ale mnie pierwszy bardziej poruszył od początku do końca trzymane w napięciu plus właśnie to jak postać ojca potrafiła przekazać emocje w końcówce odcinka - wielki ukłon w jego stronę.
Dużo ludzi mówi, że otwiera oczy, no dla mnie nie, jestem obeznana z tematyką, która porusza serial. Polecam dodatkowo książkę ,,przegryw" jeżeli ktoś chce zgłębić temat na polskim podwórku. Ale zobaczcie, że rodzice chłopca są w wieku 50 lat, dla takich osób, które mają nastoletnie dzieci i są w podobnym wieku to może być otwierające oczy. Pewnie za te naście lat też już nie będę nadążała z nowinkami technologicznymi.