reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlugi trwający katar

No nie wiem, u nas mimo sterydu po prostu nie widzę poprawy niestety 🤔
Myślałam że sterydy działają bardziej na krtań itd, a na sam kaszel związany ze ściekaniem kataru nie zadziała. Katar dalej jest, w piątek to już będą 3 tygodnie. Jutro pójdziemy do lekarza, więc nie wiem czy nie będzie potrzebny antybiotyk, jednak katar jest przezroczysty, a nie zolty. Zastanawiam się czy to nie wina "katarka" do odkurzacza.

reklama
No nie wiem, u nas mimo sterydu po prostu nie widzę poprawy niestety 🤔
Myślałam że sterydy działają bardziej na krtań itd, a na sam kaszel związany ze ściekaniem kataru nie zadziała. Katar dalej jest, w piątek to już będą 3 tygodnie. Jutro pójdziemy do lekarza, więc nie wiem czy nie będzie potrzebny antybiotyk, jednak katar jest przezroczysty, a nie zolty. Zastanawiam się czy to nie wina "katarka" do odkurzacza.
Latarka nie można nadużywać. Trzeba ściągać tylko wtedy, kiedy jest najgorzej. Bo inaczej niszczy się śluzówkę i ona broni się nadprodukcja sluzu

Córka miała katar cały zeszły sezon grzewczy. Miała rok, więc alergolog odesłał nas z kwitkiem. Robiłam jej mnóstwo badań, wszystko wychodziło dobrze, a katar raz był słabszy, raz mocniejszy - ale był cały czas. Leki na alergię i steryd do nosa działały, ale tak małemu dziecku nikt nie chciał wdrożyć leków na alergię.

W piątek u nas zaczęli grzać. W sobotę córka zaczęła mieć lekko zatkany nosek. Mamy nawilżacze i oczyszczacze powietrza, w salonie i pokoju dzieci. Poza katarem córka zdrowa. Zobaczymy, co w tym roku usłyszę od lekarzy, bo jak nie minie to za 2 tygodnie się z córką wybiorę.

Dziewczyny, a czy to normalne , że jak katar zanika to dziecko zaczyna kaszleć? Dziś zauważyłam że katar już trochę ustępuje, nie ściągam już za wiele, psika wodą morską i samo spływa, ale za to zauważyłam więcej kaszlu.

Dziewczyny, a czy to normalne , że jak katar zanika to dziecko zaczyna kaszleć? Dziś zauważyłam że katar już trochę ustępuje, nie ściągam już za wiele, psika wodą morską i samo spływa, ale za to zauważyłam więcej kaszlu.
Katar jest rzadszy więc spływa po gardle. Dlatego jest więcej kaszlu. Dobrze jest wtedy inchalowac i dbać o to, by dziecko więcej leżało w pozycji bezpiecznej

Do góry