reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta odchudzająca starającej

A ja upiekłam ciasto jogurtowe, już wystygło, zaraz sobie ukroję, do tego kawka, mniam
a na kolację robię pastę rybno-jajeczno, bardzo posmakowała mojemu mężowi, więc jednym daniem załatwiam nas oboje:))

reklama
Dziewczyny,a macie moze jakiś przepis na pieczarkową? tak a pro po grzybów;-)

Ja robię tak, że najpierw gotuję mięsko (najcześciej jakąś część kurczaka), potem dodaję marchewkę, pietruszkę, kawałek selera, przyprawy (ziarenka smaku, pieprz, sól, ziele angielskie, liść laurowy), potem pieczarki pokrojone i jeszcze natkę pietruszki i koperek. Na koniec zabielam to wszystko jogurtem greckim.
Wiesz ja wszystkie zupy robię tak na oko, na wyczucie

To ciasto jogurtowe jest po prostu pyszne polecam wszystkim!!! W ogóle ie czuć, że jest to jakieś dietetyczne!!!

Ostatnia edycja:
Nawet mnie nie denerwuj;-) Ono tez mi nie wyszlo:no:

Napisz dokladnie jak je robisz i w czym:tak:

Do miski wrzucam 3 jajka, do tego jogurt grecki light (duży, cały), mieszam to dokładnie razem, potem wrzycam 4-5 łyżek mąki kukurydzianej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, kilka kropli aromatu i słodzik w płynie 1,5miarki (ok 10ml). Wszystko dokładnie mieszam. Blaszkę, taką wąską, podłużną wykładam papierem i do tego wlewam ciasto (jak jest dłuższa blaszka to ciasto wychodzi płaskie, ale i tak smakuje super). Potem wstawiam całość do piekarnika i piekę w temp. 18 stopni ok. 30 minut (jak zaczyna się rumienić na wierzchu to wyciągam, wcześniej sprawdzam patyczkiem czy nie jest rzadkie w środku).
bardziej szczegółowo nie umiem:))
aa i nie chciałam Cie zdenerwować, mogę sie podzielić moim ciastem - zapraszam:)))

WIKULA- dzieki za przepis-tez skozystam i zrobie to ciacho-w sobote bede na zakupach to kupie jogurt grecki bo mi sie skonczyl i zrobie na weeken ciacho jak znalazl:tak:

MAĆKU- mam nadzieje,ze jakis wypiek Ci wyjdzie i sie nie zniechecisz;-)

ja wlasnie zjadlam serek grani ze szczypiorkiem i pomidorem :)
dzieci koncza kolacje i zaraz spac,mąż przed 20 wychodzi na koszykowke wiec bede sama..

Do miski wrzucam 3 jajka, do tego jogurt grecki light (duży, cały), mieszam to dokładnie razem, potem wrzycam 4-5 łyżek mąki kukurydzianej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, kilka kropli aromatu i słodzik w płynie 1,5miarki (ok 10ml). Wszystko dokładnie mieszam. Blaszkę, taką wąską, podłużną wykładam papierem i do tego wlewam ciasto (jak jest dłuższa blaszka to ciasto wychodzi płaskie, ale i tak smakuje super). Potem wstawiam całość do piekarnika i piekę w temp. 18 stopni ok. 30 minut (jak zaczyna się rumienić na wierzchu to wyciągam, wcześniej sprawdzam patyczkiem czy nie jest rzadkie w środku).
bardziej szczegółowo nie umiem:))
aa i nie chciałam Cie zdenerwować, mogę sie podzielić moim ciastem - zapraszam:)))
Dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz;-)

reklama
Do góry