reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

Magdzik - u nas właśnie śliwki unormowały w końcu przemianę materii, więc gorąco polecam. Teraz daję je średnio co 2-3 dzień, czasem w wariancie z jabłkami. Obżarstwo świąteczne Florcia przypłaciła niestety mega zatwardzeniem i właśnie śliwki pomogły.....na tyle, że biedny tato nie dał rady opanować eksplozji i pierwszy raz zobaczył jak to jest, jak wszystko dookoła ufajdane a w środku leży szczęśliwy dzidziuś i dziarsko nóżkami zawartość pieluchy rozkopuje:-D:-D

reklama
Kochane, moja szanowna córka zjadła zjadła dzis na obiad cały słoiczek ziemniaka z dynią - czyli 125 gr. I teraz moje pytanie - czy to jej powinno starczyć za posiłek?? Bo marudziła wiec dalam jej herbatki - wypiła 70 ml, potem walnęła kupę, znów był placz wiec żeby sie upewnic zrobiłam jej 70 ml mleka i wypiła wszystko.:szok::szok: Czy wobec tego musi jeść więcej żeby jej starczało za jeden posilek..??? kurcze, ona z tych mało jedzących, max 150 mleka na jedno karmienie ...więc myślałam że taki słoiczek to jest full wypas dla niej...:dry::confused::baffled:

mój zjada 125 gr słoiczka ( dzisiaj dynia z indykiem ) i 150ml mleka tak wygląda obiad. Deser dostaje po 17:00 czasem 18:00 i potem bez mleczka. Mleko czyli cyca dostaje po kąpieli.
Także jeśli obiadek był dobry to nie dziwię się że Lenka się domagała jeszcze:-)

Kurcze, to ja myślałam że 125 gr to jest dużo??? to chyba zeby sie obyło bez mleka trzeba byłoby z 2 słoiczki dawać.....

Pabla też sie nad tym zastanawiam:dry:Kuba tez zjada max 150 ml mleka , dałam mu dzisiaj marchewke z ziemnaikami i jak był koniec to był wrzask no i mały jeszcze zjadł cyca:sorry2:a chciałm zeby przynajmniej ten jeden posiłek był bezmleczny:dry:

A ja w Marcela z trudem wciskam cały słoiczek zupki i to jest zecydowanie cały posiłek który wystarcza na jakieś 2,5-3 godziny. A mleka tez maksymalnie wypije 150ml. To chyba strasznie mało jak na takiego chłopa. No ale skoro mu wystarcza to absolutnie nie wciskam w niego więcej. Z wagi nie spada a chwilowo miałby z czego ;-) więc bardzo się nie przejmuje

Kuba dzisiaj zjadł zupke marchewkowa z ryżem, tez byłą pychotka- cały słoiczek poszedł w mig, ale juz cycusia nie dałam tylko położyłąm spać i spi:tak:

reklama
A u mnie to samo, ziemniak z dynią zniknął w 5 min a po 20 min 120 ml mleka..:dry::confused: jutro spróbuje jej połączyć ziemniaka z marchewką z kliekiem kukurydzianym - moze będzie bardziej syte.
w każdym razie sprawdziłam że słoiczek takich warzywek jest znacznie mniej kaloryczny niż mleko...słoiczek ziemniaka z dynia na 51 kalorii a 150 ml mleka ma około 100 kalorii....:dry::sorry2:

Do góry