reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

a u nas jutro jeszcze marchewka z ziemniaczkiem i przechodzimy na zupkę
okazuje się jednak ze jest tylko jedna z kaszą manna gerberowska
ale jutro skonsultuję zupki z panią dr i będę najwyzej sama dodawała kaszki

kicrym mój Tymek też obserwuje jak coś jem i nawet buzie otwiera
a muszę powiedzieć, że pięknie szama nawet mniej smacznego brokuła

liwus fajniutkie krzesełko
my tez mamy cos takiego ale jeszcze nie sadzam w nim syna

reklama
U nas ziemniaczek z marchewka jest ok, mały szama aż miło.
Ne można przy nim nic jeść bo wręcz wyje na widok jedzenia czasem :p

Dziewczyny jestem dumna z mojej misi, dzisiaj zjadła z wielkim apetytem marcheweczkę!!! (yes, yes, yes) Po wielu trudach i oporach i jednoczesnych błaganiach mamusi :-) Doradzcie mi co następnego dać małej i jak długo faszerować ją tą marchewką (a co by mi się pomarańczowa nie zrobiła ;-))
Liwus ty to normalnie czytasz w moich myślach, bo właśnie chciałam prosić Was o radę jakie krzesełko kupic!! (rewelacja!!)
Renia jak planuszjesz dawać kaszkę manną??

tosika kaszkę manna mam zamiar podawać w zupce
wszystko jednak ustale z pania dr i wtedy powiem coś więcej
to co znalazłam z zupek kupnych z kaszka to jarzynowa z kurczakiem i rosolek:eek: i okazuje sie ze wybór zaden wiec czas się zabrac za zupki mamusi:-)

Liwus ty to normalnie czytasz w moich myślach, bo właśnie chciałam prosić Was o radę jakie krzesełko kupic!! (rewelacja!!)
My mamy od wczoraj to krzesełko co podałam link wcześniej. Pan w sklepie bardzo zachwalał to krzesełko i powiedział że się nie psują bo jeszcze nigdy nie mieli reklamacji. O kolorze czerwonym wykupiłam ostatnie :-) Kupowane było w BOBASIE i moja ciotka( bo ona kupowała ) wynegocjowała 30zł upustu ze względu na ostatni egzemplarz , więc kosztowało 250zł bez upustu kosztuje 280 zł a w czasie promocji która była podobno 2 tygodnie temu 240zł.
Powiem Wam że Mały zachwycony póki co z krzesełka tym bardziej że jest regulacja siedzenia więc spokojnie mogę już go tam posadzić:happy:
My dzisiaj jemy zupkę warzywną ( czyli co matka miała pod ręką to wrzuciła ), jemy już zupki z mięskiem ( i nawet zaryzykowałam i dodałam kurczaczka ) dziecko zjada aż uszy mu się trzęsą a alergii żadnej nie ma:-)

aż muszę się Wam pochwalić :happy: Adaś przed chwilą miał czkawkę no to matka zrezygnowana znowu za butlę i do syna tylko tym razem z herbatką rumiankową ( która niedawno jeszcze pluł na odległość ) i co ... Młody wypił ok.30-40ml co prawda to niedużo ale dla niego to już wyczyn. Jednak mój syn umie ciągnąc ze smoczka tylko jest leniwcem. Zobaczymy jak będzie dalej. może kupię mu inną herbatkę ...hmmm....:confused:

Melduję że Kuba zjadł marchewke:-D:-D:-Dwczoraj były 2 łyżeczki a dzisiaj 4 i wołał że jeszcze:szok:super takie jedzonko, no a ja pękłąm bo miał dostać za tydzień jak skończy 5 miesięcy ale co tam:-pważne że marchewka jest ok, no i kupa inna hihi;-)

reklama
u mnie jutro idzie ziemniak.....teraz ma troszke krosteczek ale tylko na brodzie i przy stach więc podejrzewam że to od śliny bo ślini się niesamowicie i pluje strasznie:tak: więc testujemy dalej. Może od stycznia zaczne dawać juz zupki jak większośc warzywek przetestujemy.

Do góry