reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

A ja wczoraj zrobiłam młodemu zupkę z marchewki , ziemniaka, selera , cukinii :happy: oraz z żółtkiem . Dziecko się zajadało jak nie wiem. Poza tym ostatnio jakoś głodny jest bo jak dostaje deserek i zajada 120 gr np. marchew + jabłko to jest płacz że to koniec , potem wypija jeszcze 120ml( albo więcej) soku lub herbatki i w miarę jest spokój ale też na krótko.Dlatego od wczoraj dostaje kaszę manną wymieszaną z deserkiem + sok , na obiad też dawka została zwiększona bo dostaje ok.150-170 gr zupki + 210ml mleka Bebiko 2 .

reklama
A ja kupuje takie cuda i na tym gotuje zupki dla małej oczywiście dodaje jeszcze pierś z kurczaka, świeżą marchewkę, pietruchę i ziemniaka... na końcu dosypuje makaronu... no i miksuje ale nie na taką dosłowną papkę... i tez ostatnio się zajada! Pełne miseczki wciąga i jeszcze czasami chce dokłądkę :-)

0105.jpg

Tylko tam jest ananas i go wyciągam... :-p

Ostatnia edycja:
O fajne to dyniowe! tylko u nas nie widziałam, ale idziemy do centrum handlowego do kina, to może poszukam.
Liwus, jak robisz kaszkę do dodawania? osobno na wodzie, czy gotujesz z posiłkiem? Ja chcę małej zacząć dawać jakiś gluten, a na razie wszystkie kaszki gotowe są bueee...

Surv... a ja robie małej kaszkę manną na bobo frucie! Kupuję tą błyskawiczną i zagotuję w bobku... do tego dodaję (w zależności od tego z czym bobuś) jabłko, banana i miksuję... taki desrek z manną wychodzi... i też wsuwa aż sie uszy trzęsą :-)

a jakby co to te też polecam

0049.jpg
0051.jpg

Ostatnia edycja:
Julia - fajny sposób, my zaczniemy gluten za jakieś 2 tyg jak sie z żółtkiem oswoimy....
blender już zamówiłam i od przyszłego tyg ruszam z kuchnią domową. w związku z tym będę Was molestować o łopatologiczne napisanie krok po kroku jak robicie zupki, bo ja tępa w tym temacie:zawstydzona/y:

zamiast makaronu można jeszcze ryżu :-) i już inaczej wszystko smakuje maluchowi :-) ja mam pomrożone już zupki i wyciągam teraz, w jeden dzień taką na drugi inną i na trzeci też i tym sbosobem moje dziecie się nimi nie nudzi :-D

czy któras z Was podawała juz dzieciątku gluten w postaci kaszy mannej,jak ją zrobiłyscie?ja daje małemu juz jedzonko z mieskiem,wczoraj dałam żółtko pierwszy raz,pije soczki i je deserki,sama robie lub ze słoiczka,dzis kupiłam blender i garnuszek i zaczne gotowa sama,mam super przepisy od jednej dziewczyny i bede ich próbowała,odezwijcie sie z tą kasza,pozdrawiam

czy któras z Was podawała juz dzieciątku gluten w postaci kaszy mannej,jak ją zrobiłyscie?ja daje małemu juz jedzonko z mieskiem,wczoraj dałam żółtko pierwszy raz,pije soczki i je deserki,sama robie lub ze słoiczka,dzis kupiłam blender i garnuszek i zaczne gotowa sama,mam super przepisy od jednej dziewczyny i bede ich próbowała,odezwijcie sie z tą kasza,pozdrawiam

pisałam przed chwilką właśnie

a ja robie małej kaszkę manną na bobo frucie! Kupuję tą błyskawiczną i zagotuję w bobku... do tego dodaję (w zależności od tego z czym bobuś) jabłko, banana i miksuję... taki desrek z manną wychodzi... i też wsuwa aż sie uszy trzęsą

reklama
a ja nadal słoiczkowa:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: tylko deserki robię na świeżo;-) kaszki testuje na wodzie, soczkach i jest ok;-) a mleka Antek wypija litry i muszę się zebrać i zacząć gotować Mu porządne jedzonko bo On jest ciągle głodny :szok:

Do góry