Marta1981
Rodzyneczka
Ja Julkowi dawałam przy problemach z załatwianiem jak miał 1 m-c.Mieszałam z moim mlekiem,bo z wodą nie chciał pic.Poskutkowało a i kolka rzadziej występowała.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie rozumiem,jak przestało działac.To jest preparat WSPOMAGAJĄCY,a nie leczniczy.Zawarte w Dicolorze probiotyki pomagają uszczelniać ścianki jelit,by alergeny miały trudniejsy dostęp do organizmu.To nie jest lekarstwo na problemy brzuszkowe,czy alergię.Działa osłonowo.Ja mojej Julce podawałam po odstawieniu od piersi, ale po 3 miesiącach poprostu przestało działać...nie wiem czy to zależy od serii produkcyjnej czy od czego. Jedno opakowanie działa inne nie...teraz już coraz mniej stosujemy!
Może dla twojego malucha to była za duza dawka.Mój synek jak dostał oprócz Dicofloru ,kaszkę z probiotykami,to też go przeczyściło.Tak, wiem że to suplement, ale ma również działanie przeciwbiegunkowe, a Julka poprostu ją dostawała, wtedy kiedy jej z mlekiem podawałam...odstawiłam i mleko (Bebilon Pepti) i Dicoflor i problem znikał...Kiedy podawałam jej samo mleko wszystko było ok...Nasza pani doktor powiedziała że tak się zdarza czasami. Widać i "wspomagacze" mogą szkodzić.