reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Depresja ciążowa..

Nie miałam co prawda myśli samobójczych, ale takie inne dziwne. Też mniej więcej w 6 miesiącu się zaczęły, po paru tygodniach zwolnienia. Nie będę się wdawać w szczegóły, ale to były na tyle niepokojące i natrętne myśli, że też rozważałam wizytę u psychologa. Na szczęście po kilku tygodniach to minęło i potem już cieszyłam się ciążą do końca.

Tak Ci piszę, żebyś wiedziała, że nie jesteś odosobnionym przypadkiem :) Życzę Ci, żeby również Tobie to minęło.

reklama
Dzieki za wsparcie okropne sa takie natretne mysli ... :/ czlowiek tak naprawde ich nie chce a sie pojawiaja... koszmar nie zycze tego nikomu tym bardziej w ciazy ja tez mam nadzieje ze wkoncu to minie bo nie wyobrazam sobie tak walczyc jeszcze 3 miesiace...

Hej, mnie się wydaje, że najlepiej umówić się nią wizytę do psychologa lub psychiatry, ja bym tak zrobiła będąc w takiej sytuacji. Tym bardziej, że objawy depresji mogą wystąpić również po porodzie i dlatego moim zdaniem nie ma na co czekać i się męczyć. A myśli samobójcze brzmią bardzo poważnie i również dlatego będąc na Twoim miejscu poszukała bym specjalistycznej pomocy. W ciąży wskutek zmian hormonalnych zmiany nastroju mogą przybierać różną formę, a specjalista powinien najlepiej Ci doradzić, jak dokładnie w Twojej sytuacji sobie poradzić. Życzę Ci dużo siły.

Ostatnia edycja:
Wiem bylam u psychologa narazie na jednej wizycie jednak musze zmienic na psychologa na nfz bo nie stac mnie co tydzien placic jednak na nfz bede czekala dluzej jutro ide po skierowanie i odrazu umowie sie na wizyte za poltora tygodnia i tak wyjezdzam nad morze moze i to cos da

reklama
i wiem ze najwiecej zalezy ode mnie samej bo nie chce dostac zadnych prochow bez ktorych potem nie bede umiala sama sobie radzic natomiast nie spodziewalam sie takiego czegos w ciazy... ! suplementuje sie magnezem i kwasami omega 3 ktore niby maja wplyw na depresje wole probowac tak niz prochami od psychiatry ale zobaczymy jak to dalej bedzie...

Do góry