Hej, mojej 4mies córce lekarz przepisał debridat- twierdzi ze skoro mala nie ma rzadkich kupek tylko raczej papki to to nie będzie laktozy itd. Na 2 tyg przepisał debridat 2x2.5ml. Jak najlepiej go podawać (czytałam ulotkę- może być do mleka)- ja daje do mleka ale mala nie zawsze wypije cale wiec nie wiem ile de facto trafia do brzuszka a ile zostaje w butelce. Moja mala ma w dalszym ciągu wzdęcia i chyba jakiś dyskomfort w jelitkach - skurcze obstawiam, płakać nie palcze ale kopie nóżkami, czasami idą bąki a czasami nie- dodatkowo ulewa nawet po 2,3h od jedzenia. To wszystko sprawia że ma bardzo niespokojny sen i musze do niej wstawać niekiedy po 20razy. Obecnie daje jeszcze delicol- który coś zaczal działać, lekarz kazal nadal go przyjmować i jak zacznie działać debridat to powoli odstawiać delicol . Pytanie czy u którejś z was debridat zadziałał w ciągu kilku dni ? Czy to raczej czeka się ze 2 tyg ?
kurde wizja ze jeszcze będzie tak jakis czas nie napawa mnie optymistycznie.. mam nadzieję że wogole jej pomoże.
reklama
Rozwiązanie
Witam oddam 1szt Debridatu, jedynie trzeba pokryć koszt przesyłki. Kontakt justa2206@onet.eu
Gosia903488
Fanka BB :)
Nie, nie jest tak tłusty jak zwykły HIPP i nie jest w ogóle gorzki(wg mnie). U nas córka nie zaakceptowała tej wersji solo, tylko w pomieszaniu ze zwykłym HiPP i niestety to problemu zaparć i kółek całkowicie nie wyeliminowało.M
Am na tym punkcie bzika - ten hipp comfort tez dosyć tlusty i gorzkawy ?
reklama
Malwina i Staś
Początkująca w BB
Jest bardziej tłusty niż inne mleka. Porównuje w szczególności do enfamil (które używała moja siostra). Co do smaku to nie wiem. Miał nieco specyficzny zapach, ale to jest pewnie specyfika mlek na zaparcia.M
Am na tym punkcie bzika - ten hipp comfort tez dosyć tlusty i gorzkawy ?
Witam oddam 1szt Debridatu, jedynie trzeba pokryć koszt przesyłki. Kontakt justa2206@onet.eu
Podziel się: