reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Debridat- jak podawać

mollyyy

Fanka BB :)
Hej lekarz przepisał synkowi (2 miesiące) Debridat i zastanawiam się jak najlepiej podawać. Czy bezpośrednio strzykawką/pipetą czy ściągać mleko i mieszać? Karmie piersią i wolałabym nie dawać butelki bo uczymy się jeszcze prawidłowo chwytać pierś. Jak Wy podawałyście swoim maluszkom?

reklama
My podawaliśmy strzykawka, powolutku w kieszonkę policzka.
Po jakim czasie widać efekt jeśli chodzi o jelita?
u nas w sumie jakiś spektakularnych efektów nie było. Ale młoda robiła kupkę Raz na dwa tygodnie, a bez syropu widać już było że się męczy i dwa razy robiliśmy wlewke. Dodatkowo okłady ciepłe na brzuszek i masaże.

My podawaliśmy strzykawka, powolutku w kieszonkę policzka.

u nas w sumie jakiś spektakularnych efektów nie było. Ale młoda robiła kupkę Raz na dwa tygodnie, a bez syropu widać już było że się męczy i dwa razy robiliśmy wlewke. Dodatkowo okłady ciepłe na brzuszek i masaże.
Kurcze, wiązałam spore nadzieje z tym lekiem. Zobaczymy. Na razie mamy go stosować do końca tygodnia i w poniedziałek dodatkowo wracamy z prowokacji zwykłym mlekiem ponownie na Pepti, żeby zobaczyć czy mała przestanie ulewać wymiotami. Ale jakoś tak liczyłam na to, że Debridat ureguluje załatwianie się. Dziś cały 1 dzień na tym i niestety kupy zero :( A jutro nieszczęsne szczepienie na rota więc pewnie znowu dodatkowo nam rozwali jelita 😵‍💫

Kurcze, wiązałam spore nadzieje z tym lekiem. Zobaczymy. Na razie mamy go stosować do końca tygodnia i w poniedziałek dodatkowo wracamy z prowokacji zwykłym mlekiem ponownie na Pepti, żeby zobaczyć czy mała przestanie ulewać wymiotami. Ale jakoś tak liczyłam na to, że Debridat ureguluje załatwianie się. Dziś cały 1 dzień na tym i niestety kupy zero :( A jutro nieszczęsne szczepienie na rota więc pewnie znowu dodatkowo nam rozwali jelita 😵‍💫
A czy Twoja mała miała problem z jedzeniem dużych porcji mleka? Czy tylko kupkowy problem? Wybacz nie pamiętam z Twoich wpisow

A czy Twoja mała miała problem z jedzeniem dużych porcji mleka? Czy tylko kupkowy problem? Wybacz nie pamiętam z Twoich wpisow
Jadła i je mało niestety. Miałyśmy objawy alergii na BMK. Po Bebilon Pepti zeszła wysypka, przeszło ulewanie, poprawiło się z kupką, ale i tak miewała lekkie zaparcia i gazy przez co nawracały bóle brzucha. Teraz jesteśmy na prowokacji Bebilon Profutura Duobiotik i wysypki nie ma, z kupą tak samo jak na Pepti, natomiast od 1 doby nowego mleka zaczęła ulewać wymiocinami. To już trwa 2 tygodnie. Nie wiadomo więc czy to oznaka alergii 🤷🏼‍♀️ Krwi utajonej w kupie nie ma. Dostałyśmy jeszcze na próbę Debridat. Mam wrażenie, że po 1 dobie tego ulewania wymiocinami jest mniej, ale za to chyba więcej bąków, sama już nie wiem.

Jadła i je mało niestety. Miałyśmy objawy alergii na BMK. Po Bebilon Pepti zeszła wysypka, przeszło ulewanie, poprawiło się z kupką, ale i tak miewała lekkie zaparcia i gazy przez co nawracały bóle brzucha. Teraz jesteśmy na prowokacji Bebilon Profutura Duobiotik i wysypki nie ma, z kupą tak samo jak na Pepti, natomiast od 1 doby nowego mleka zaczęła ulewać wymiocinami. To już trwa 2 tygodnie. Nie wiadomo więc czy to oznaka alergii 🤷🏼‍♀️ Krwi utajonej w kupie nie ma. Dostałyśmy jeszcze na próbę Debridat. Mam wrażenie, że po 1 dobie tego ulewania wymiocinami jest mniej, ale za to chyba więcej bąków, sama już nie wiem.

To mój syn tak samo, je mało, po 30-60ml na porcję potrafi. Więcej jak 90ml nie zje. Był na bezlaktozowym ale nic to nie dało, dostał pepti I je wciąż słabo a po debridacie miałam wrażenie że bardziej go brzuch boli 🙄

To mój syn tak samo, je mało, po 30-60ml na porcję potrafi. Więcej jak 90ml nie zje. Był na bezlaktozowym ale nic to nie dało, dostał pepti I je wciąż słabo a po debridacie miałam wrażenie że bardziej go brzuch boli 🙄
Moja na Profuturze zaczęła jeść więcej na porcję, ale nadal ma dni, że je 60-90 ml co 1,5 h 🤦🏼‍♀️ A ma już 4 miesiące.

reklama
Moja na Profuturze zaczęła jeść więcej na porcję, ale nadal ma dni, że je 60-90 ml co 1,5 h 🤦🏼‍♀️ A ma już 4 miesiące.
Mój ma 10 tygodni i tak bujam się z próba zdiagnozowania czemu nie je od miesiąca jakoś. Ale Twoja je co 1,5h te 60-90 to dobrze. Mój co 3h tyle je 🙈 Ech te dzieciaki, może osteopata jutro trochę z jego refluksem mi pomoze

Do góry