lovefrusciante
Zaciekawiona BB
Dziewczyny jak dbacie o figurę w ciąży? Zawsze byłam osobą szczupłą, bez tendencji do tycia natomiast obecnie jestem (dopiero) w 13tc i już przytyłam 3kg. Teoretycznie powiększyły mi się znacznie piersi co na pewno wpływa na dodatkowe kilogramy ale też niestety zrobiły mi się boczki (brzuch jest minimalnie większy ale wszystkie spodnie są już dla mnie za małe, ratuję się metodą na gumkę do włosów). Staram się ćwiczyć 3 razy w tygodniu (tabata z 4kg ketlerem oraz skakanka), tak jak robiłam to przed ciążą. Ograniczyłam słodycze i inne niezdrowe rzeczy, staram się pić jak najwięcej wody. Wiem, że najważniejsze jest zdrowie dziecka jednak przeraża mnie to, że przytyję za dużo, że potem ciężko będzie mi zrzucić dodatkowe kilogramy itd. Zazdroszczę dziewczynom, którym rośnie tylko brzuszek a nie boczki, pupa i uda. Starałam się znaleść jakieś ćwiczenia dla kobiet w ciąży pomagające zachować smukłą sylwetkę jednak 90% ćwiczeń dedykowane jest przede wszystkim kobietom, które będą rodzić naturalnie i przygotowują je ku temu (ja ze względów zdrowotnych będę mieć cc) a nie utrzymaniu dobrej wagi. Dodatkowe kilogramy w ciąży są nieuniknione jednak martwi mnie, że już teraz ciężko mi utrzymać figurę w ryzach a co będzie potem... Chciałabym być zdrowa i szczęśliwa w ciąży a boję się, że się zaniedbam (już teraz słyszę niemiłe komentarze dotyczące boczków itp.)