reklama
Mama Boo
Mama Zinella i Whitmona
No my niestety mamy uczulenie na ruskawki. Tzn. Oskarej - ja bez nich bym nie wyżyła :-) Ma po nich pełno małych, wypukłych kuleczek. W tamtym roku mu dałam pierwszy raz, miał lekką wysypkę za drgim razem nic. A w tym roku napił się śmietany z sokiem z truskawek i był cały obsypany. Na szczęście jednak nie bardzo lubi truskawki.
Brunkowa Mama
Zaangażowana w BB
Bruno jadł truskawki w tym roku i zaczęłam od kawałka .. po dwóch tygodniach zjadał po kilka dziennie ... uwielbia !! tylko to były z babci krzaka .. ze sklepu bym mu nie dała
majus26
KAROLEK Moj Skarb
Witajcie ja kupilam truskawki ze sklepu,i moj synek sie po nich zatrul(wymiotowal i mial biegunke).Ale gdy dalam mu truskawek od sasiadow ktore nie byly niczym spryskane wszystko bylo o.k wcinal az mu sie uszy trzensy.Juz nigdy nie kupie truskawek ze sklepu,wogule takie owoce nie powiny byc sprzedawane
mala-gorzatka28
Fanka BB :)
My zaczlismy wprowadzanie tuskawek dosc wczesnie a to za sprawa gotowych deserkow w ktorych od 7 m-ca dodawne byly truskawki (np z brzoskwinia i jablkiem) Gdzies od 8 m-ca zaczelam sama robic jej deserki z truskawkami, Gotujac jabluszko, brzoskienie i troszke truskawek... Teraz gdy ma 11 m-cy daje jej truskawki nie gotowane do owsianki czy kaszki manny...nic jej nie jest.
wioletta.z
Lipcówka'06 mama Oskara
Witam ,my truskaweczki dajemy po kilka ,nie chcemy przecholować i jak na razie jest spokojnie.Teraz był sezon na wisienki i czereśnie i zajadał się prosto z drzewaa teraz przyszła pora na morele ,brzoskwinie i śliwy oraz młode jabłuszko.Niedługo jedziemy do Grecji a tam będziemy zajadać się winogronkami i brzoskwiniami oraz arbuzami:-):-)mniam,mniam ,a tutaj Oskar dostaje uczulenie od winogron
reklama
Optyczka24
Aktywna w BB
U nas niestety Daniel uczulony na truskawki:--(. W zeszłym sezonie zjadł 3szt i potem walczyłam ponad tydzień z uczuleniem.W tym sezonie spróbuje podać mu znów, zobaczę jaka teraz będzie reakcja. Mam jedank nadzieję, że to nie uczulenie na truskawki a na te wszystkie świństwa, którymi są pryskane
Podziel się: