reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czym się kierować w wyborze butelki dla dziecka?

Będę wdzięczna za wszelkie porady. Chętnie dowiem się również czym się kierować w wyborze smoczków,
i wszystkich tych potrzebnych rzeczy, z którymi dziecko ma kontakt (takie jak łyżeczki do jedzenia i tak dalej).

reklama
Rozwiązanie
Jak dziewczyny piszą , nie ma złotej butelkowej rady :) Mój synek najpierw pił z aventa , potem próbowałam dać mu z Lovi jednak spotkałam się ze zdecydowaną odmową aż w końcu kupiłam butlę NUK i mu pasuje :) Każdemu dziecku spodoba się inna , są nawet takie egzemplarze że z żadnej pić nie chcą :p
Co do butelek to moze byc metoda prob i bledow. My mamy Avent Natural. Z polecenia kolezanki kupiłam i są super. Ale z tego co obserwuje to dzieci czasem odrzucają rozne smoczki od butelek bo ksztalt im nie pasuje.

Ja bym patrzyla na to zeby byly z bezpiecznego dla dziecka materialu i zeby latwo się je myło.
Tommee tippee i bbox są teraz popularne

Smoczek mamy z lovi ale to tylko dlatego ze taki dostala i innego juz nie zaakceptowala.
Łyzeczki zwykłe z Rossmanna..

Kubek niekapek mamy krówke z Canpola..

Kubę karmiłam ze szkła, był na smoczkach silikonowych NUK, jak zaczął sam trzymać butelkę dostał plastikową, również NUK. Moim zdaniem szklane butelki są najlepsze, bo nie "łapią" zapachów, nie brudzą się tak jak plastikowe, po prostu dużo łatwiej o ich higienę.
Z Jasiem była inna bajka, bo zachłystywał mi się mlekiem gdy pił z większości butelek, metodą prób i błędów doszłam do butelek tommee tippee (jeśli się nie mylę, są dostępne w wersji szklanej). Dodam, że Jasio nie używał smoczka uspokajającego, być może to też miało jakiś wpływ na wybór butelki.

A tak na marginesie, będąc z dziećmi w szpitalu spotkałam się z takimi smoczkami, nie do kupienia w sklepie i powiem wam dzieci na oddziale fantastycznie z tego piły.
blogger-image--714656584.jpg
A jak już iść w natural, to widziałam i taką butelkę, mimijumi, droga jak diabli, ale to już kwestia wyboru każdej mamy.
Mimijumi4.jpg
Podejrzewam, że przy bliźniakach pójdę w tommee tippee.

Załączniki

• blogger-image--714656584.jpg
    blogger-image--714656584.jpg
    38,1 KB · Wyświetleń: 229
  • Mimijumi4.jpg
    Mimijumi4.jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 251
Dokładnie metoda prób. U mnie Tomme Tippe nie do zaakceptowania był, ale za to lovi uwielbia do dzisiaj. Smoczka nie chciała nie wiadomo jaki i z czego by byl[emoji6] cieżko to jednak zaplanować. Ja miałam dwie różne butelki i załapała akurat z lovi.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Jak dziewczyny piszą , nie ma złotej butelkowej rady :) Mój synek najpierw pił z aventa , potem próbowałam dać mu z Lovi jednak spotkałam się ze zdecydowaną odmową aż w końcu kupiłam butlę NUK i mu pasuje :) Każdemu dziecku spodoba się inna , są nawet takie egzemplarze że z żadnej pić nie chcą :p

Rozwiązanie
Do góry