reklama
Betty2
Fanka BB :)
Czyli początek.... trudno wyczuc bo ja po 6 tc już serduszko słyszałam. Życzę by było dobrze!10.08 pęcherzyk ciążowy beż zarodka 15 mm lekarz określił jako 5 tc.
Misia911
Dlatego trochę się denerwuję, że tyle kazał mi czekać na drugą wizytę... no ale nie mam wyboru . Ja również sobie tego życzę ☺
ECzyli początek.... trudno wyczuc bo ja po 6 tc już serduszko słyszałam. Życzę by było dobrze!
Ewq9
Przybijam piątkę u mnie było tak samo, tylko ból piersi, lekkie mdłości przez krótki czas i odrzucenie od mięsa oraz kilku innych rzeczy moja ciąża obeszła się bez wymiotówTo jest normalne też tak miałam, a jak mnie przestały nagle boleć to przepłakałam cały weekend, że to napewno się źle skończy nic takiego się nie stało, a wczoraj mój Antek skończył 7 miesięcy ja poza bolącymi piersiami, dosłownie paroma dniami delikatnych mdłości i tym, że przez długi czas nie moglam jeść mięsa (odrzuciło mnie od niego) nie miałam żadnych dolegliwości ciążowych.
Misia911
A dlaczego sądzisz, że nie są normalne na początku ciąży? Masz jakieś doświadczenia? Czy coś? Beta dobrze przyrastała 01.08-210, 02.08- 351 a 09.08- 5851 obawiam się, że jeśli następny raz pójdę na bete to w diagnostyce uznają mnie za wariatkęnormalka tak,ale raczej nie na początkowym etapie ciazy...Moze masz możliwość wcześniejszej wizyty?
Beta hcg powyżej 1000 faktycznie skokowo rośnie ale też nie można powiedzieć, że jej badanie jest zbyteczne.
Nie wiem który masz tc,nie pisalas chyba
Passtelova
Nie pamiętam, w którym tygodniu, ale to było zaraz na początku. Nagle przestały mnie boleć piersi i zrobiły się jak wcześniej. Zero bólu nawet przy dotyku. A że nie miałam żadnych innych objawów, a przed terminem miesiączki miałam plamienia, zakładałam najgorsze. Dwa dni później zobaczyłam serduszko na USG
Madzia86G
Jedną bolą piersi, inna nie.
Jedna ma wymioty, inna nie.
Każda kobieta przechodzi ciążę zupełnie inaczej.
Np u mnie w przeciągu roku w ciążę zaszły 4 babki z rodziny ( w tym ja ).
Każda ma / miała zupełnie inne objawy.
1- piersi w ogóle nie bolały ,w ogóle nie wymiotywała, od samego początku kręgosłup dawał jej w kość, w 3miesiącu nie brała już udziału w rodzinnych spotkaniach bo nie była w stanie usiedzieć spokojnie dłużej jak pół godziny.
2- piersi bolały ale tak normalnie jak przy okresie, wymioty na samym początku raptem parę razy.
3- piersi nie bolały w ogóle, pół ciąży wymiotywa.
4- Moje piersi prawie do połowy ciąży rwały na całego, piersi nigdy przy okresie czy owu mnie nie bolały nawet delikatnie, a tu nagle taki ból że dotknąć ich nie umiałam , hardcore na całego, sutki to miałam wrażenie że zaraz pękną, w nocy gdy przeturlałam się na brzuch to z automatu się wybudzałam co tak bolały. Ani razu nie wymiotywałam.
Ale też jako jedyna co rusz miałam problemy z krwiakami, raz wylądowała w szpitalu z krwotokiem i wyrokiem , że niestety zaczęłam ronić.
A maluch ma obecnie 7tygodni i śpi właśnie w najlepsze obok mnie
Czasami jest tak, że objawy ustępują ale ciąża się spokojnie i prawidłowo rozwija.
A czasami ciąża niestety umiera a kobieta nadal odczuwa objawy przebiegającej ciąży.
Myśl pozytywnie, stres na pewno ci nie pomoże a organizm wyczuwa twoje emocje na całego.
Bądź dobrej myśli
jeśli się bardzo bardzo martwisz , możesz poszukać innego ginekologa żeby zobaczył co słychać.
1- piersi w ogóle nie bolały ,w ogóle nie wymiotywała, od samego początku kręgosłup dawał jej w kość, w 3miesiącu nie brała już udziału w rodzinnych spotkaniach bo nie była w stanie usiedzieć spokojnie dłużej jak pół godziny.
2- piersi bolały ale tak normalnie jak przy okresie, wymioty na samym początku raptem parę razy.
4- Moje piersi prawie do połowy ciąży rwały na całego, piersi nigdy przy okresie czy owu mnie nie bolały nawet delikatnie, a tu nagle taki ból że dotknąć ich nie umiałam , hardcore na całego, sutki to miałam wrażenie że zaraz pękną, w nocy gdy przeturlałam się na brzuch to z automatu się wybudzałam co tak bolały. Ani razu nie wymiotywałam.
Ale też jako jedyna co rusz miałam problemy z krwiakami, raz wylądowała w szpitalu z krwotokiem i wyrokiem , że niestety zaczęłam ronić.
Czasami jest tak, że objawy ustępują ale ciąża się spokojnie i prawidłowo rozwija.
A czasami ciąża niestety umiera a kobieta nadal odczuwa objawy przebiegającej ciąży.
Myśl pozytywnie, stres na pewno ci nie pomoże a organizm wyczuwa twoje emocje na całego.
Bądź dobrej myśli
jeśli się bardzo bardzo martwisz , możesz poszukać innego ginekologa żeby zobaczył co słychać.
Misia911
Dokonałem wiem, że nie powinnam się denerwować ale zawsze trochę lżej jak ktoś uspokoi... zdrówka dla Ciebie i kruszynkiJedną bolą piersi, inna nie.
Bądź dobrej myśli
Madzia86G
teraz mam to za sobą to mi się fajnie gada , ale jak krwawiłam to robiłam pod siebie ze stresuDokonałem wiem, że nie powinnam się denerwować ale zawsze trochę lżej jak ktoś uspokoi... zdrówka dla Ciebie i kruszynki
reklama
Misia911
Mąż śmiał się wczoraj ze mnie, ze od kiedy się zpawiowałam mam lepszy humor
Dziś przy dotyku piersi znów delikatnie bolą po bokach i na spokojnie zauważyłam, że powiększyły się obwódki brodawek, szczególnie przy prawej, większej piersi więc mam nadzieję, że z moim wyczekiwanym cudem wszystko w porządku
Dziś przy dotyku piersi znów delikatnie bolą po bokach i na spokojnie zauważyłam, że powiększyły się obwódki brodawek, szczególnie przy prawej, większej piersi więc mam nadzieję, że z moim wyczekiwanym cudem wszystko w porządku
Podziel się: