reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

czy za malo je????

MYNIA21

Zaciekawiona BB
Miasto
Savsjo,Szwecja
Moje malenstwo ma 4m i tydzien.od niedawna wprowadzam jej nowe pokarmy.obidek ze sloiczka zjada juz caly(135gr)i popija soczkiem marchwiowym.w zwiazku z tym ten posilek zastepuje mleko.Poza tym pije mleko rano ok150ml i wieczorem 2razy w tym kaszka.powinna wypijac 4xdziennie...czy to aby nie za malo mleka w jej diecie???:confused:bardzo sie martwie:-(.aha dodam ze pije 1soczek dziennie:tak:.pozdrawiam

reklama
anie za wczesnie zaczełas wprowadzać kaszki i zupki ?szczerze mówiąc to trochę mnie zaskoczyłas że Twój maluszek już je tyle nowych rzeczy ale jesli pediatra tak zdecydował i on to kontroluje to napewno ta ilosc mleka wystarcza.moim zdaniem ale TYLKO MOIM to chyba troszkę za szybko.POZDRAWIAM.

moim zdaniem tez za wczesniej wprowadzilas nowe rzeczy zupki i soki sa dopiero po 4 m-cu czyli jak dziecko zacznie 5 m-c dieta dla 6 m-cznego dzicka powinna wygladac tak 4 razy mleko w tym jedno mleko mozesz zastapic kaszka soczek lub deser zupka lub obiadek i herbatka lub woda soczek powinien byc jako dodatek czyli 60 ml najwiecej a tak to dziecko powinno pic wode jesli jadlospisu nie uzgadnialas z pediatra to poradz sie go bo moim zdaniem za wczesnie wprowadzials nowosci i dodam ze kazda nowa rzecz wprowadza sie co tydzien moj maluch dostal poradnik zywieniowy dziecka i tam jest opisane co kiedy i w jaki ilosciach wedlu nowego schematu zywienia

Słuchajcie przecież są obiadki deserki i kaszki od 4 miesiąca ja też dawałam wcześniej i nic się nie działo.

chcialam przypomniec ze moje dziecko skonczylo 4miesiace i teraz ma juz prawie 4,5m.pediatra pozwolil na nowosci bo wszystkie dania sa po 4m czyli akurat wiek sie zgadza:tak:czy moze sie myle:confused:.dodam ze wprowadzilam na razie 1obiadek w sloiczku i mala tak go polubila ze doszlysmy w kilka dni do tego ze zjadaa caly.a soczku daje max80ml.kaszke musialam wprowadzic bo slabo przybierala na wadze.tylko ze pila 4xmleko w tym kaszka a teraz tylko 3.na szczepienie idziemy dopiero za 2miesiace wiec szybciej nie bede mogla sie poradzic.Mieszkam w Szwecji i tu jest troche inny system.pozdrawiam

ufff dzieki juz sie przestraszylam:tak:.zastanawiam sie moze ma tez mniejszy apetyt bo wydaje mi sie ze moze zabek idzie..od kilku dni wrecz pozera gryzak zaciekle przy tym piszczac jakby z wscieklosci:confused:,strasznie sie slini i jest troche marudna ale zobaczymy...pozdrawiam

mynia tak moze byc jeszcze dlugo heheh moj maly zaczal raczki rysc i slinic sie jak mial 2,5 -ca teraz ma 5 skonczone i zabkow nie widac co prawda rozpulchnily sie dziasla dalej wszystko gryzie :-)

reklama
no wlasnie moja tez je paluszki odkad skonczyla ok 3m:tak:.ale ostatnio robi to z taka wsciekloscia jakby miala sobie raczke odgryzc i wszystko co w zasiegu reki:szok:.dlatego daje jej gryzak choc i tak preferuje paluszki:sorry2:

Do góry