reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy w ciąży mogę płukać buzie szałwia?

reklama
Można płukać. W żaden sposób nie dostaje się ona do dziecka. Nie można jej pić, ale płukanki nie są zakazane.

Płukanie szałwia za bardzo nie pomaga na dolegliwości stomatologiczne więc nie ma sensu

Szałwia działa przeciwbólowo więc może pomóc.
olejek goździkowy jest lepszy w takim razie, ale nie wiem jak ze stosowaniem w ciąży, ogólnie te płukanie ziołami trochę jest przereklamowane, są lepsze kupne płukanki moim zdaniem:)

olejek goździkowy jest lepszy w takim razie, ale nie wiem jak ze stosowaniem w ciąży, ogólnie te płukanie ziołami trochę jest przereklamowane, są lepsze kupne płukanki moim zdaniem:)
A stosowałaś kiedyś zioła,że tak twierdzisz? Ja akurat mam dobre doświadczenia ze stosowaniem ich. Akurat nie w związku z zębami ale pomogły przy innych sprawach.

reklama
A stosowałaś kiedyś zioła,że tak twierdzisz? Ja akurat mam dobre doświadczenia ze stosowaniem ich. Akurat nie w związku z zębami ale pomogły przy innych sprawach.
tzn chodzi mi o ich zastosowanie stomatologiczne, ja nie mam wątpliwości że na inne schorzenia działają. Jestem higienistką stomatologiczna więc mniej więcej wiem jak to działa, a raczej jak nie działa. Ale wiadomo, że na wizytę do dentysty się czasami czeka i człowiek się ratuje czym może.

reklama
Do góry