reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to ząbki?

reklama
Mój syn też butli nie tolerował! Miał mieć cyca i to natychmiast fontannę. W końcu się przyzwyczaił, że musi poczekać..
Ktoś mądrze napisał, że żeby są i idą ale to długo trwa... zobaczysz sama, zanim wyjdą dziąsełka zrobią się jak podusie i będzie widać ząbki pod spodem..
Nasza położna mówiła zawsze- zęby są najlepsza wymówka, jak się nie wie dlaczego dziecko płacze..
Spróbuj kropelek viburcol- na spokojne ząbkowanie. Jeśli to ząbki, różnice od razu zobaczysz.
U Nas mała jest spokojna, tylko gdy przychodzi pora karmienia i pociągnię parę razy pierś zaczyna się ogromny płacz. Nie ma boli brzuszka, jest pogodnym dzieckiem. Żadnych plesniawek, refluksu. Więc sama juz nie wiem.

U nas ząbki.zaczęły wychodzić juz pod koniec 4 mc . Najlepszy patent to popukanie łyżeczką metalową oczywiście z wyczuciem:) poczujesz na pewno jak cos się tworzy. mój młody miał tez takie dziąsła jak twoje dziecko . Nam pomogła Camilia .

Skoro tak, to polecam zmianę pozycji karmienia. Może na leżąco?
Warto spróbować, może małej niewygodnie?

U Nas mała jest spokojna, tylko gdy przychodzi pora karmienia i pociągnię parę razy pierś zaczyna się ogromny płacz. Nie ma boli brzuszka, jest pogodnym dzieckiem. Żadnych plesniawek, refluksu. Więc sama juz

U nas ząbki.zaczęły wychodzić juz pod koniec 4 mc . Najlepszy patent to popukanie łyżeczką metalową oczywiście z wyczuciem:) poczujesz na pewno jak cos się tworzy. mój młody miał tez takie dziąsła jak twoje dziecko . Nam pomogła Camilia .
I jak długo to trwało u Was?

reklama
Nie ma reguly- jednym dzieciom pojawiają się szybciej innym wolniej.
Mój mail 5m jak pojawiły sie obie dolne jedyneczki, ale jak wcześniej miałam wątpliwości czy to ząbki, od razu wiedziałam po dziaslach- to widać po prostu i nie masz wątpliwości.
Ja bym na Twoim miejscu obserwowała corke, żeby wizja ząbkowanie nie zaslonila jakiegoś innego problemu...
Może doradca laktacyjny?

Do góry