Jestem w 18 tyg ciąży, zaraz 19. Czy takie bulgotanie w brzuchu to ruchy dzidzi?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To akurat ciężko stwierdzić, mogą to być ruchy ,ale również, zwykle przerwanie się, które w ciąży normalne
Chyba chodziło o "przelewanie się" w jelitach[emoji846]Mogę spytać, co to jest to przerwanie? Nie znam jeszcze takiego terminu?
Co do pytania autorki - połowa ciąży to już można się spodziewać ruchów. Ja pamiętam, jak mówiłam mojej prowadzącej, że przy poprzedniej wizycie czułam jakieś nieprzyjemne uczucia z brzucha, a teraz już wiem, że to były pierwsze ruchy. Także być może dopiero za jakiś czas będziesz mogła stwierdzić, co to było.
Dokładnie przelewanie, ha ha słownik poprawiłChyba chodziło o "przelewanie się" w jelitach[emoji846]
W sumie można odróżnić czasami. Jeżeli bulgocze i przy okazji czujesz lekki "ucisk", taki jak przy dotyku... To mogą być ruchy dzidziusia [emoji846]
Ja niedomyślna. [emoji23]Dokładnie przelewanie, ha ha słownik poprawił