reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

czy to prawda, ze od4 miesiaca trzeba uzywac jakis kremow do wcierania w brzuch?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

vera

Zaciekawiona BB
jesli tak to jakie??(chyba chodzil aby uelastycznic skore) i tez gdzies czytalam , ze dziewczyny nosza do podtrzymywania brzuszkow w pozniejszej fazie ciazy jakies pasy,.NIe spotkalam sie z tym nigdzie wiec sie tutaj dopytuje;] pozdrowienia O0

reklama
na brzuch uzywaj jakiegos kremu nawilzajacego lub na rozstepy; a jakies pasy ? nie uzywalam :)

Droga Vero!
Wszystko zależy od stopnia elastyczności Twojej skóry. Prawdą jest, że powinno się używać kremu nalwilżającego albo kremu na rozstępy (specjalnego dla kobiet w ciąży - zapytaj sprzedawczynie, nie wszystkie się nadają). Ja w ciąży z Wiwi smarowałam brzuszek oliwką dla dzieci - jednakże w dole brzuszka i tak miałam fioletowe linie, ale zdecydowanie było ich mniej niż u innych dziewczyn na porodówce. Warto spróbować, żeby po porodzie znów ładnie wyglądać, ale z drugiej strony rozstępy to nie tragedia - najważniejsze jest maleństwo.

Skóra na brzuszku się rozciąga i jak masz skłonnosć do rozstępów to smaruj kremem przeciw rozstepom. ja mam dużą skłonność(mam rozstępy z okresu dojrzewania na udach) i od 3 mieś ciąży smaruję Avonem i na razie (7 mieś) .
nic nie widać, czasem też smaruję balsamem nawilżającym. Mam nadzieję że się nic nie pojawi.

Wpadłam do was z listopadówek, Pozdrawiam.

prawda jest taka ze nawet najlepsze kremy moga nie pomóc niestety. Ja smarowałam Vichy jeszcze zanim w ciaze zaszłam i zonk :mad: Pojawiły sie paskudztwa tydzien przed porodem.
Wszystko zalezy od skłonnosci. A smarowac tak czy siak nie zaszkodzi

dzieki no własnie! mam malo elastyczna skóre i na dodatek sucha;/ pewno bede wygladac jak siec pajecza wiec wole wygladac tylko jak pojedyncze siatki i sie jakims przeciwrozstepom dla ciezarowek smarowac:*dzieki

Vera niekoniecznie - ja tez mam bardzo suchą skórę. Kilka rozstępów sie pojawilo, ale brzunio nie wyglądał najgorzej :laugh: Ostatnio kupiłam krem Gerbera przeciw rozstepom - podoba mi się

popękało mi pare naczynek pod piersiami, na piersiach skorka też się zrobiła jakby przezroczysta :( do rozstępów na szczęście nie mam skłonności ale to się później okaze, chyba lepiej dmuchac na zimne ;)

Dziewczynki, smarujcie brzuszki i piersi jak tylko się dowiecie, że jesteście w ciąży :). Polecam Wam oliwkę dla dzieci Johnson's baby - lightoil spray with aloe. Jest to lekka oliwkowa mgiełka z aloesem, która nie zostawia tłustej warstwy, wystarczy, że zastosujecie ją po kąpieli a skóra przez cały następny dzień będzie nawilżona. Ja użyłam oliwki na samym początku, później przeszłam na balsam i bardzo żałuję, bo wysuszyłam sobie tylko skórę na brzuszku, poza tym miałam swędzenia i pojawiły się małe rozstępy :(, wróciłam do oliwki jakiś tydzień temu i jest już zauważalna różnica. Bardzo polecam :)

reklama
Dzięki Anik!
Spisałam sobie nazwę tej oliwki - zamierzam ją kupić i zacząć się psikać. Mam bardzo suchą skórę, w tej chwili boję się używać balsamów i ujędrniaczy, ale oliwka to co innego.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry