reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to poronienie?

Witam. Jestem tu nowa i pisze ponieważ jestem troszke zaniepokojona. Zaczne od tego ze od pół roku staramy sie z narzeczonym o dzidziusia, 2,5 miesiąca temu poroniłam samoistnie w 6 tyg ciązy ( objawiło się to ostrym bólem brzucha oraz brązowym plamieniem) aktualnie jestem 400 km od domu i niestety nie mam dostępu do swojego lekarza a kilka dni temu 3 testy pokazały dwie kreski lecz nie zdąrzylam pójść do lekarza żeby potwierdził czy na pewno jestem w ciąży. Dziś w toalecie zauważyłam obfitą ilość krwi na chusteczkach razem ze skrzepami. Tak jakby zaczęła mi się miesiączką. Brzuch mnie nie boli lecz boję sie powtórki z przed 2 miesięcy. Powiedzcie mi proszę czy to krwawienie może oznaczac początek poronienia czy tez jest inna przyczyna ( tak jak implantacja zarodka ) ? Z góry dziekuje za odpowiedz.

reklama
Rozwiązanie
Jak juz sa skrzepy to luteiny nie podadza bo mogloby to zatrzymac naturalne oczyszczenie.
Ja na Twoim miejscu zgłosiłabym się do lekarza. Być może masz za mało progesteronu i lekarz może przepisać luteinę czy duphaston. Może też być krwiak, który się oczyszcza, ale wtedy powinnaś leżeć.
Jak testy pozytywne to implantacji już byla. Może być też krwiaczek itd. Niekoniecznie poronienie. A nie masz w okolicy szpitala gin-poł żadnego?

Jak testy pozytywne to implantacji już byla. Może być też krwiaczek itd. Niekoniecznie poronienie. A nie masz w okolicy szpitala gin-poł żadnego?
Problem w tym że aktualnie nie mam ubezpieczenia ( bardzo długa i skomplikowana sprawa w pracy ) Wiem o tym ze kobiety w ciąży nawet po poronieniu obowiązuje ubezpiwczenie ale jednak jest strach ze testy się myliły a opłaty za pobyt w szpitalu i badania są bardzo wysokie :(

Bylam w szpitalu po poronieniu. Oni nic nie zrobia, ciazy na usg nie widac, kobieta krwawi, mi wpisali "krwawienie o charakterze miesiaczkowym, beta do kontroli" za tydz. usg czy sie oczyscilo.
Jeszcze uslyszalam ze beta 140 to zadna beta i co ja tu robie w ogole...

Po pierwszym poronieniu tydzień lezalam w szpitalu i lekarza widzialam tylko co dwa dni dopiero jak dostalam wypis powiedzieli mi ze to poronienie samoistne a nie ciąża pozamaciczna. I przez cały tydzień byłam w niewiedzy :/

Po pierwszym poronieniu tydzień lezalam w szpitalu i lekarza widzialam tylko co dwa dni dopiero jak dostalam wypis powiedzieli mi ze to poronienie samoistne a nie ciąża pozamaciczna. I przez cały tydzień byłam w niewiedzy :/
Ale moze byc i tez tak ze krwiak. Wtedy tez leca skrzepy. Oszczedzaj sie ile mozesz. Zrob bete i po 48h powtorz, jezeli to poronienie bedziesz widziala...
U mnie 2 dni przed rozpoczeciem krwawienia bylo 140, po 48h juz 120 ;((

Być może krwiak. Ale jeśli ciąża wczesna to nie zobaczą nic na usg. Ja przy krwiaku miałam skurcze i leciało dużo krwi. W końcu się wchłonal. Powodzenia.

reklama
reklama
Ja na Twoim miejscu zgłosiłabym się do lekarza. Być może masz za mało progesteronu i lekarz może przepisać luteinę czy duphaston. Może też być krwiak, który się oczyszcza, ale wtedy powinnaś leżeć.

Do góry