reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to owulacja?

Hej zaczynamy starania o dzidziusia dopiero zaczynam monitorować swój cykl testami owulacyjnymi. Przez 3 lata brałam tabletki antykoncepcyjne po odstawieniu pierwszy cykl bez owulacji drugi cykl była owulacja nie wiem dokładnie kiedy ale będąc na wizycie u ginekologa 15.07 w19dnc było widoczne ciałko żółte mysle że owulacja była 3 dni przed wizyta z powodu bólu jajnika. Teraz wykonywałam testy owulacyjne i ogólnie wychodziły bardzo blade kreski oprócz 06.08 dnia czyli 13dnc wskazywał na owulacje ponieważ pośród wszystkich kresek był najciemniejszą w ciągu kilku dni. Starania o dzidziusia były 3dni przed owulacją. Dziś jest 14.08 zrobiłam test owulacyjny tak z ciekawości wyszły bardzo grube dwie kreski obecnie to 22dnc. Zamieszczam zdjęcie i napiszcie co myślicie.

Załączniki

• 83EB0168-4ACF-427C-BC60-6A1BCFC66D6E.jpeg
    83EB0168-4ACF-427C-BC60-6A1BCFC66D6E.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 997
  • EB9541CE-B5E5-4839-96C7-56BDB07A2E8B.jpeg
    EB9541CE-B5E5-4839-96C7-56BDB07A2E8B.jpeg
    187,4 KB · Wyświetleń: 349
reklama
Zawsze testy owulacyjne wychodzą mi bardzo blade przez cały cykl tylko jednego dnia w zawsze kreska jest troszkę ciemniejsza ale nie znacznie nigdy nie miałam tak wyraźnych kresek tak jak dziś. W dniu w którym miałam owulacje miałam silne bóle jajników wybudziły aż mnie z snu myśle że wtedy właśnie była owulacja minął tydzień od owulacji a dziś czułam mocny ból lewego jajnika

13 dc test był negatywny, przynajmniej ten widoczny na zdjęciu.

Pik wyglada tak, jak na zdjęciu z 22dc, ale jeśli nie robilas testu po 15 dc to ciężko stwierdzić kiedy był PIK. U wielu kobiet dodatni owulacyjny test może utrzymywać się kilka dni.

Dodatkowo pozytywny test nie oznacza ze w tym momencie mamy owulacje tyko, ze następuje w ciągu 24-36h.

13 dc test był negatywny, przynajmniej ten widoczny na zdjęciu.

Pik wyglada tak, jak na zdjęciu z 22dc, ale jeśli nie robilas testu po 15 dc to ciężko stwierdzić kiedy był PIK. U wielu kobiet dodatni owulacyjny test może utrzymywać się kilka dni.

Dodatkowo pozytywny test nie oznacza ze w tym momencie mamy owulacje tyko, ze następuje w ciągu 24-36h.
no właśnie nie wiedziałam ze może utrzymać się kilka dni. Ogólnie cykle mam bardzo regularne co 28dni i zdziwił mnie te pozytywny test owulacyjny w 22dnc

no właśnie nie wiedziałam ze może utrzymać się kilka dni. Ogólnie cykle mam bardzo regularne co 28dni i zdziwił mnie te pozytywny test owulacyjny w 22dnc
a jakie jest ogólnie pytanie w tym wszystkim ?

Jeśli masz cykle regularne 28 dni, to owulacja zapewne była w 14 dniu cyklu, choć test tego nie wykazał, ale nikt z nas tego nie wie. Równie dobrze cykl mógł być bezowulacyjny.

Testem owulacyjnym z 22 dc nie masz co się kierować. Ja przy swoich staraniach dodatni owulak co miesiąc miałam przez 3-5 dni, ale najważniejszy jest pierwszy z dodatnim wynikiem.

Jeżeli w tym miesiącu się nie powiedzie, polecam testy owulacyjne z domowego labolatoeium

Wydaje mi się,że owulacja była później niż tego 13 dc. Czemu nie robiłaś dalej testów? Wszystkie te że zdjęcia są negatywne. Jak starasz się o dziecko to nie celuj dokładnie w owulke. Kochajcie się regularnie co dwa dni. Przy testach można przegapic ten dzień.

Hej, a co sądzicie o mojej owulacji kiedy była ?
Bo ja już zgłupiałam. Ja widzę ciemna kreskę 10dc,19-20 dc i teraz 23dc. Testy robione na wieczór. Jak to interpretować ?
IMG_20221205_233355512_MFNR.jpg

Hej, a co sądzicie o mojej owulacji kiedy była ?
Bo ja już zgłupiałam. Ja widzę ciemna kreskę 10dc,19-20 dc i teraz 23dc. Testy robione na wieczór. Jak to interpretować ?Zobacz załącznik 1471462

Testy są wyschnięte więc ciężko ocenić, ale obstawiałabym pik 02.12 czyli owulację max. 4.12
O ile oczywiście występuje u Ciebie owulacja

reklama
Do góry