reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to normalne???

Hej mam pytanie. Moja córka od początku jest karmiona mm bebiko 1 . Ma skończone 5 tyg. Jakoś od tygodnia może półtora podczas odbijania strasznie chlusta mlekiem, leci taka fontanna... wiem,że ulewanie jest w postaci malej ilości upływającego mleka A tu takie chlustanie. Czy to normalne? Dodam,że jak na ten tydz wypija tylko po 90 ml średnio co 3-4 godz.. czasami nawet mniej po 50 ml. Jak zrobię jej 120 ml to już w ogóle wszystko wychlusnie...

reklama
Rozwiązanie
Hej mam pytanie. Moja córka od początku jest karmiona mm bebiko 1 . Ma skończone 5 tyg. Jakoś od tygodnia może półtora podczas odbijania strasznie chlusta mlekiem, leci taka fontanna... wiem,że ulewanie jest w postaci malej ilości upływającego mleka A tu takie chlustanie. Czy to normalne? Dodam,że jak na ten tydz wypija tylko po 90 ml średnio co 3-4 godz.. czasami nawet mniej po 50 ml. Jak zrobię jej 120 ml to już w ogóle wszystko wychlusnie...
A spróbuj zmienić jej mleczko na inne
A to chlustanie to nie są czasem wymioty? Skonsultuj to z pediatrą.

Moj synek sie urodzil bardzo maly i od poczatku mial refluks,tzn kazde mleko to z 3/4 poprostu wylatywalo z niego...polozna powiedziala ze do roku tak bedzie bo jego miesnie zoladka musza sie rozwinac,i tak bylo,mial roczek i przestal kompletnie.Pomaga zageszcznie mleka o czym dowiedzialam sie za pozno,mozna kupic cos co sie dodaje do mleka.Moj byl na mleku w proszku od urodzenia.Oczywiscie idz do lekarza,bo moze to nie byc reflux,powodzenia:)

Najprawdopodobniej refluks.Skontaktuj się z pediwtra.Pewnie zmieni mleko na AR, (które wiąże się w żołądku i ciężej je zwrócić) albo będziecie dodawać zagęszczacz do waszego mleczka.
To jedna z częstych przypadłości nienowlaczkow.Ok 3 - 5 miesiąca powinno być ok.

A może po prostu mleko leci za szybko z butelki bo dziurka jest za duża. Ja miałam odpowiednie do wieku a bratowa jakis smoczek i dziecku tak łapczywie leciało, że po chwili odbijało się i wszystkim wymiotował Jak zmieniła smoczek na taki z wolniejszym przepływem problem minął.

reklama
A spróbuj zmienić jej mleczko na inne

Rozwiązanie
Do góry