reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to napewno grzybica pochwy

Malami97

Zaciekawiona BB
Na cytologii wyszło takie coś,lekarz sprawdzał wszystko razem z pH pochwy i mówił że wszystko w porządku ja jednak się martwię, od początku ciąży biorę oprócz witamin luteinę dopochwowo duphaston i acard i lekarz twierdzi że pochwa może być wysuszona przez brane leki, lecz ja od dawna już nie mogę się kochać z mężem z powodu pieczenia i mam także upławy. Czy któraś z was miała taką sytuację i nie dostała żadnych leków ? Zastanawiam się czy nie pójść do innego lekarza na kontrolę czy wszystko w porządku z maluszkiem bo zaczęłam się tym martwic gdy zaczęło się pogarszać 🙂

Załączniki

• Screenshot_2022-12-29-10-01-08-14_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg
    Screenshot_2022-12-29-10-01-08-14_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg
    218,9 KB · Wyświetleń: 375
reklama
Hej, nie znam się zupełnie na wyniku wiec tu nie podpowiem, ale sama ciąża może przyczynić się do zmiany uwarunkowań w tych sferach 😉 ja w tej ciąży nawet ochoty na seks przez to nie mam, bo gdyby nie żel to tam pustynia i dla mnie męki po stosunku… musiałam nawet płyn do higieny intymnej zamienić na szare mydło w płynie, bo po nim normalnie wszystko mnie swedzialo, gdzie uzywalam go od zawsze… tez mnie to denerwuje, ale chyba najważniejsze, ze to jednak nie infekcja 😉

A może poproś o posiew? Czeka się ok 5 dni.
U mnie gin robiła posiew - bakterie beztlenowe, tlenowe i mykologia i tam wszystko ładnie powypisywali.

Lekarz zobaczyl że pH w normie więc nie robił posiewu,następną wizytę mam 19 stycznia dopiero ale poproszę go o to
to idź może w międzyczasie do kogoś innego, niech CI zrobi posiew?
Albo może biocenozę ?

Jak ja miałam infekcję, to miałam mały dyskomfort tylko od czasu do czasu, ale lekarka mówiła, ze nic tam nie wygląda źle, ale nie chce dawać leków w ciemno, więc robiła posiew.

Właśnie dzisiaj udało mi się załatwić innego lekarza więc zobacze co on powie i czy zrobi posiew, mój prowadzący miał zrobić ale nie zrobił na wizycie więc przy okazji zobacze co inny myśli na ten temat

Jak jeszcze nie wiedziałam, ze jestem w ciazy poszłam do ginekologa z takim świądem i pieczeniem, ze wyłam już z bólu i niemocy, ze nic nie działa. Dała clotrimazolum - norma, 3 dni brania nic. Poszłam do innego znowu ten sam lek znowu nic. Pojechałam na SOR. Tam dali mi inne globulki - NIC, tydzień brania. Upławy jakieś były ale nie jakieś wielkie.
Później dowiedziałam się, ze jestem w ciazy. Cały czas brałam clotrimazolum.. NIC nie pomogło przez 2 miesiące.. męczyłam się niesamowicie. Podmywałam się rumiankiem, dostałam jeszcze jakiś spray od ginekologa na świąd (na bazie ziół) pomagało na 15 min..
żyłam z tym jakoś a później dowiedziałam się, ze znajoma na początku ciazy tez tak miała, robiła posiewy, cuda wianki i była czysta jak łza!

Ale to mój przypadek :)

Na cytologii wyszło takie coś,lekarz sprawdzał wszystko razem z pH pochwy i mówił że wszystko w porządku ja jednak się martwię, od początku ciąży biorę oprócz witamin luteinę dopochwowo duphaston i acard i lekarz twierdzi że pochwa może być wysuszona przez brane leki, lecz ja od dawna już nie mogę się kochać z mężem z powodu pieczenia i mam także upławy. Czy któraś z was miała taką sytuację i nie dostała żadnych leków ? Zastanawiam się czy nie pójść do innego lekarza na kontrolę czy wszystko w porządku z maluszkiem bo zaczęłam się tym martwic gdy zaczęło się pogarszać 🙂
Nie znam się na wynikach, ale brałam luteinę i dla mnie to był koszmar. Dopóki jej nie odstawiłam. Strasznie miałam uczycie suchości, podrażnienie. Napewno lekarz przepisał mi jakąś maść, muszę poszukać jaką.

Na moje oko klasyczna Candidoza, a wraz z nią powodowany przez drożdżycę stan zapalny stąd nabłonki regencyjne. Gdybyś miała bakterię lub wirus HPV to byś miała zaznaczone i inny opis. Na początku 1 ciąży dostałam nystatynę i po 3 tyg zapomniałam o problemie.

reklama
Nie znam się na wynikach, ale brałam luteinę i dla mnie to był koszmar. Dopóki jej nie odstawiłam. Strasznie miałam uczycie suchości, podrażnienie. Napewno lekarz przepisał mi jakąś maść, muszę poszukać jaką.
Ja po konsultacji u innego dowiedziałam się że jest wszystko ok to przez luteinę mówiła abym smarowała w środku clotrimazolum

Do góry