Tak, mieszkam w Anglii miałam już dwie wizyty w polskiej klinice w Londynie, przez telefon powiedziano mi że będę zbadana przyszło co do czego zrobiono mi tylko usg, jechałam 120 mil na darmo bo usg mogę mieć w każdej chwili prywatnie na miejscu robione. Dzwoniłam do kilku klinik brytyjskich odmowiono mi powiedziano, że cytologie mogę najszybciej dopiero 12 tygodni po porodzie, mój lekarz z państwowej przychodni również odmówił skierowania.
Też tak myślałam, ale wystarczy że lekarz, pielęgniarka włoży wziernik to pozna, szyjka macicy jest bardziej fioletowa i rozpuchlniona, poza tym tworzy się charakterystyczny czop,a skąd wiem pisałam do pewnej pani ginekolog bo chciałam by powiedziała co myśli oczywiście stwierdziła że to będzie nieprofesjonalne z jej strony i nie może udzielić mi takiej informacji ale zapytałam się jej czy jeśli pójdę do lekarza bo jeszcze brzuszka nie widac to czy lekarz jest w stanie rozpoznać i właśnie to jest jej odpowiedź, że lekarz rozpozna. Więc zależy mi na opiniach osób które wiedzą jak wygląda nadżerka, może same miały okazję widzieć a jak wyglądają inne choroby aby wyraziły swoją opinię a może trafi się tu ktoś pod fartuchem