reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to kolka u noworodka ?

Od 5 dni mój 3 tyg synek pręży się, wierci , robi czerwony na twarzy, popłakiwuje zwłaszcza po karmieniu (karmie wyłącznie piersią), jakby miał wzdęcia. Gdy zasypia budzi się po 5 lub 10 min i znowu to prężenie. Budzi się o 4 rano i tak np przez 3-4 h. Później zasypia czasami juz jest w miarę spokojny, a czasami takie ataki powtarzają się w ciągu dnia. Wczoraj obudził się z takim płaczem ze przez 2 h nie mogłam go uspokoić. Dostaliśmy nawet skierowanie do szpitala ale w szpitalu stwierdzili ze to jest zwykła kolka i szkoda zdrowe dziecko kłaść z chorymi. Tylko, ze u niego nie ma typowego płaczu jak na kolke. I już sama nie wiem czy to kolka czy nie 😢 podaje od 2 dni sab simplex i dicoflor ale narazie nic, nie wiem już co robic.

reklama
Termoforek z pestek wiśni, a może ma na nabiał uczulenie, spróbuj odstawić nabiał i zobaczysz przez 2 tygodnie. Od razu leki też nie zadziałają.
I spróbuj nie mieszać albo podawaj dicoflor albo sab simplex. A po ile kropli podajesz?

Termoforek z pestek wiśni, a może ma na nabiał uczulenie, spróbuj odstawić nabiał i zobaczysz przez 2 tygodnie. Od razu leki też nie zadziałają.
I spróbuj nie mieszać albo podawaj dicoflor albo sab simplex. A po ile kropli podajesz?
Dicoflor 5 kropel rano, a sab simplex 10 kropli 4 razy dziennie

Od 5 dni mój 3 tyg synek pręży się, wierci , robi czerwony na twarzy, popłakiwuje zwłaszcza po karmieniu (karmie wyłącznie piersią), jakby miał wzdęcia. Gdy zasypia budzi się po 5 lub 10 min i znowu to prężenie. Budzi się o 4 rano i tak np przez 3-4 h. Później zasypia czasami juz jest w miarę spokojny, a czasami takie ataki powtarzają się w ciągu dnia. Wczoraj obudził się z takim płaczem ze przez 2 h nie mogłam go uspokoić. Dostaliśmy nawet skierowanie do szpitala ale w szpitalu stwierdzili ze to jest zwykła kolka i szkoda zdrowe dziecko kłaść z chorymi. Tylko, ze u niego nie ma typowego płaczu jak na kolke. I już sama nie wiem czy to kolka czy nie 😢 podaje od 2 dni sab simplex i dicoflor ale narazie nic, nie wiem już co robic.
Jak sie u Was skonczylo? Kto dal Wam skierowanie do szpitala? Syn sie prezy i placze przez 3/4 doby ale lekarze mowia ze tu nie ma co badac...

A próbowałaś wykluczyć nabiał? Tylko to na 2 tygodnie musisz wykluczyć absolutnie wszystko, nawet masło. U nas tak było, synek wył tak okropnie ze ja się bałam z nim sama zostawać, po eliminacji nabiału i dokarmianiu mlekiem kozim capri care dziecko mi się odmieniło.

A próbowałaś wykluczyć nabiał? Tylko to na 2 tygodnie musisz wykluczyć absolutnie wszystko, nawet masło. U nas tak było, synek wył tak okropnie ze ja się bałam z nim sama zostawać, po eliminacji nabiału i dokarmianiu mlekiem kozim capri care dziecko mi się odmieniło.
Karmię mm. Po nutramigenie lgg zmieniliśmy na puramino wiec to żadna alergia

reklama
Do góry