reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża?

Od trzech miesięcy moj cykl wynosi 31-35, 18 pazdziernika mialam ostatnią miesiączke trwająca 3 dni, od 18 paź do 26 paź bralam tabletki antykoncjepcyjne, tylko musze podkreślić że pomijałam je i bralam nieregularnie, według aplikacji dni płodne trwały od 26 pazdziernika a sama owu była 1 listopada, kochałam sie 28,29 i to właściwie parę razy przy każdym bez zabezpieczenia oraz kończył w środku. jest juz 35dc i okresu nie mam, dwa dni temu test zrobiłam i wyszedł negatywny, jak myslicie jest szansa? Oraz kiedy powinnam powtórzyć test?

reklama
Od trzech miesięcy moj cykl wynosi 31-35, 18 pazdziernika mialam ostatnią miesiączke trwająca 3 dni, od 18 paź do 26 paź bralam tabletki antykoncjepcyjne, tylko musze podkreślić że pomijałam je i bralam nieregularnie, według aplikacji dni płodne trwały od 26 pazdziernika a sama owu była 1 listopada, kochałam sie 28,29 i to właściwie parę razy przy każdym bez zabezpieczenia oraz kończył w środku. jest juz 35dc i okresu nie mam, dwa dni temu test zrobiłam i wyszedł negatywny, jak myslicie jest szansa? Oraz kiedy powinnam powtórzyć test?
Według mnie nie można określić tu dni płodnych i czasu owulacji. A już z pewnością nie poprzez aplikację.
Tabletki, bądź co bądź brałaś i to na pewno wpłynęło na Twój cykl.
Pozostaje czekać.
Można zrobić test za kilka dni, i za kolejne kilka, albo badanie z krwi, ale w tej sytuacji sugerowałabym jednak cierpliwość.

W takim razie minelo 14 dni od stosunku i testy sa wiarygodne. Najpewniej nawet w owulacje nie trafiliscie. W szczegolnosci, ze bralas tabletki w kratke i szybko przerwalas ich stosowanie. Na pewno zaburzylas rownowage hormonalna. Musisz czekac. Jesli za 2 tygodnie okres sie nie pojawi to odwiedz lekarza.

reklama
reklama
Do góry