Cześć kochane piąty dzień spóźnia mi się miesiączka, ból w pod brzuszu i skurcze jak na miesiączkę a jej brak, nacisk na pęcherz, bolące piersi, w pierwszy, drugi dzień dzień dni płodnych doszło do stosunku z dojściem w środku, zawsze okres przesunal sie o te dwa dni w ta czy w ta ale juz sama nie wiem dziewczyny jaka wasza rada?? poczekac na test czy co??? zastanawiam się czy zaraz okres przyjdzie czy nie wiem HEEELP
reklama
L
Lebkuchen_mum
Gość
W ciąży też bóle są jak na miesiączke bardzo często. Ja miałam całą ciąże takie bóle a potem kłucia takie, że aż szło krzyknąć. Wszystko się rozciąga, hormony i te sprawy. Tak to działaale skąd ten ból podbrzusza??
Ból podbrzusza (różnego rodzaju) w ciąży też może występować, podobnie bóle jak na okres - zwłaszcza w terminie spodziewanej miesiączki i jest to normalne, bo dla malucha robi się miejsce. Nie jest to żaden objaw pewnej ciąży, natomiast nie jest to nic dziwnego, sama mam takie bóle i to w sumie przez cały czas, a teraz 29 tydzień.ale skąd ten ból podbrzusza??
coca
Fanka BB :)
ale skąd ten ból podbrzusza??
Może być cała masa różnych przyczyn. Jeśli chcesz wykluczyć/potwierdzić ciąże to test ciążowy lub beta. Ja mam bóle/skurcze podbrzusza w drugiej fazie cyklu w zasadzie zawsze [emoji2368] a ciąży jak nie było tak nie ma
AliceinWonderland
Fanka BB :)
Ciężko zgadnąć ale warto spróbować. Zwłaszcza, ze kilka symptomów pasuje.myślicie że jak zrobię dziś test wyjdzie pozytywny?
reklama
Skoro 5 dni spóźnia się miesiączka to jest spora szansa. Na testach jest napisane, żeby robić w dniu spodziewanej miesiączki. A jak masz wątpliwość albo chcesz wiedzieć na 100% (bo przy testach się czasami trzeba domyślać) to idź jutro na betę.myślicie że jak zrobię dziś test wyjdzie pozytywny?