reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to ciąza?

Cześć kochane piąty dzień spóźnia mi się miesiączka, ból w pod brzuszu i skurcze jak na miesiączkę a jej brak, nacisk na pęcherz, bolące piersi, w pierwszy, drugi dzień dzień dni płodnych doszło do stosunku z dojściem w środku, zawsze okres przesunal sie o te dwa dni w ta czy w ta ale juz sama nie wiem dziewczyny jaka wasza rada?? poczekac na test czy co??? zastanawiam się czy zaraz okres przyjdzie czy nie wiem HEEELP

reklama
Najlepiej beta i wszystkie wątpliwości będą rozwiane. No, nie wiadomo kiedy była owulacja, bo to tez się może przesunąć, ale załóżmy, ze się nie przesunęła. Test powinien być wiarygodny, beta jeszcze bardziej.

ale skąd ten ból podbrzusza??
Ból podbrzusza (różnego rodzaju) w ciąży też może występować, podobnie bóle jak na okres - zwłaszcza w terminie spodziewanej miesiączki i jest to normalne, bo dla malucha robi się miejsce. Nie jest to żaden objaw pewnej ciąży, natomiast nie jest to nic dziwnego, sama mam takie bóle i to w sumie przez cały czas, a teraz 29 tydzień. ;)

ale skąd ten ból podbrzusza??

Może być cała masa różnych przyczyn. Jeśli chcesz wykluczyć/potwierdzić ciąże to test ciążowy lub beta. Ja mam bóle/skurcze podbrzusza w drugiej fazie cyklu w zasadzie zawsze [emoji2368] a ciąży jak nie było tak nie ma

reklama
myślicie że jak zrobię dziś test wyjdzie pozytywny?
Skoro 5 dni spóźnia się miesiączka to jest spora szansa. Na testach jest napisane, żeby robić w dniu spodziewanej miesiączki. ;) A jak masz wątpliwość albo chcesz wiedzieć na 100% (bo przy testach się czasami trzeba domyślać) to idź jutro na betę. ;)

Do góry