reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąza i co to oznacza ?

P

Paula006

Gość
Witam, tydzien temu robilam dwa testy ciążowe ktore wyszly pozytywnie .
Dzien pozniej bylam u ginekologa to powiedzial, ze jeszcze nic nie widzi .
Dziś byłam oddać krew, poniewaz chcialam sprawdzić czy jestem w ciązy i ktory to tydzien .
Przyszly mi wyniki, jednak nic z nim nie roumiem czy ktos pomoze ?
max 3,1
material _ surowica
Norma- H
hcg- gonadotropina kosmowkowa : 2558,70 ( i to jest pokazane na wykresie )

reklama
Witam, tydzien temu robilam dwa testy ciążowe ktore wyszly pozytywnie .
Dzien pozniej bylam u ginekologa to powiedzial, ze jeszcze nic nie widzi .
Dziś byłam oddać krew, poniewaz chcialam sprawdzić czy jestem w ciązy i ktory to tydzien .
Przyszly mi wyniki, jednak nic z nim nie roumiem czy ktos pomoze ?
max 3,1
material _ surowica
Norma- H
hcg- gonadotropina kosmowkowa : 2558,70 ( i to jest pokazane na wykresie )
Tak jesteś w ciąży. Wylicz tydzień najlepiej z ostatniej miesiączki bo to będzie oficjalnie stosowane. Teraz tylko beta za dwa dni żeby sprawdzić przyrost :) gratuluję

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Jesteś w ciąży :) zrób betę jeszcze raz po 48h- właściwy przyrost oznacza że ciąża dobrze się rozwija. Do lekarza wybierz się za tydzień, powinien już widzieć zarodek i serduszko :)

Tak bym powiedziała - jesteś bardzo w ciąży :-p Normy zależą od laboratorium , ale wygląda to tak na 5-6 tydzień. Tak jak piszą dziewczyny - przydałby się przyrost za 48 lub 72h.

Jesteś w ciąży piękny wynik gdzieś 4 tydzień;) Id do lekarza jak beta będzie ok 10 tys wtedy zobaczysz dzidziusia i serduszko;)
Powtórz po 48 albo 72 godz czy dobrze przyrasta.
Masz z resztą widelki one pokazują który tydzień
Beta powyżej 5 to ciąża.

Tak jesteś w ciąży. Wylicz tydzień najlepiej z ostatniej miesiączki bo to będzie oficjalnie stosowane. Teraz tylko beta za dwa dni żeby sprawdzić przyrost :) gratuluję

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom
Nie zawsze oficjalne. Mi owulacja późno wypadła i liczyli z usg;)

reklama
Mi liczyli na pocZątku tygodnie wg bety i to.się pokrylo. Z om wypadł mi termin porodu na 20.05, z.usg 01.06 i tak mam do dziś.

Do góry