reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to alergia????

Alusia_1992

Fanka BB :)
Witam . Ostatnio zauważyłam u dziecka dziwne plamy na ciele, buzi i szyji. Występują podczas karmienia i po karmieniu znikają. Mała ostatnio bardzo ,,drapie ,, się po oczkach i buzi.. Momentem da się zauważyć ze są opuchnięte. Dodam że córka ma 20 tygodni, rozszerzamy jej diete ale również mleko które otrzymuje od początku zmieniło trochę skład ( zwykły Bebilon) .

reklama
Jeśli rozszezacie dietę, to może to być alergia ,chodź dziwne że tylko w trakcie jedzenia ,bo alergia to raczej cały czas jest hm

Jeśli rozszezacie dietę, to może to być alergia ,chodź dziwne że tylko w trakcie jedzenia ,bo alergia to raczej cały czas jest hm
No tez właśnie. Obserwuję ja cały czas i tylko plamy wyskakują po mleku.. policzki robią się czerwone i podpuchnięte oczka.. najgorsze te plamy

Hej, znalazłam ten wątek, bo mamy podobny problem. Synek ma 22mce. Plamy czerwone na buzi, szyjce i nózkach. Plamy o nieregularnych kształtach. Na nogach przekształcily sie w czerwone bąble.
Pediatra nie ma pomysłu co to, bo na buzi te plamy wychodzą w nocy np. kamię o godz. 2 i już są, a o północy ich nie bylo. I w dzień znów znikają. Karmiłam 4mce mm Humana Pre Ha, a od miesiąca Humana 1 Ha. Rozszerzamy dietę rowniez od miesiaca. Zaprzestałam dawać słoiczki i nic sie nie zmienilo. Lekarka nie kuma, jak mogą te plamy znikać i wychodzić. Mały śpi z nami, wywaliłam już poduchy z pierzem. Dalej nic sie nie zmienilo. Z krwi nic nie wyszło, w przyszłym tyg.mam oddać kupkę do badania. Pobrany został też wymaz z ust. Kolejma wizyta w piątek. Plamy na nogach i ramionach mamy smarować clotrimazolem.

@Alusia_1992 czy rozwiązał się Wasz problem?

Hej, znalazłam ten wątek, bo mamy podobny problem. Synek ma 22mce. Plamy czerwone na buzi, szyjce i nózkach. Plamy o nieregularnych kształtach. Na nogach przekształcily sie w czerwone bąble.
Pediatra nie ma pomysłu co to, bo na buzi te plamy wychodzą w nocy np. kamię o godz. 2 i już są, a o północy ich nie bylo. I w dzień znów znikają. Karmiłam 4mce mm Humana Pre Ha, a od miesiąca Humana 1 Ha. Rozszerzamy dietę rowniez od miesiaca. Zaprzestałam dawać słoiczki i nic sie nie zmienilo. Lekarka nie kuma, jak mogą te plamy znikać i wychodzić. Mały śpi z nami, wywaliłam już poduchy z pierzem. Dalej nic sie nie zmienilo. Z krwi nic nie wyszło, w przyszłym tyg.mam oddać kupkę do badania. Pobrany został też wymaz z ust. Kolejma wizyta w piątek. Plamy na nogach i ramionach mamy smarować clotrimazolem.

A co dajesz dziecku jeść w diecie rozszerzanej? Czy byłaś u alergologa? Z tego co pamiętam od początku mieliście problemy.

A co dajesz dziecku jeść w diecie rozszerzanej? Czy byłaś u alergologa? Z tego co pamiętam od początku mieliście problemy.
Po przerwie, jaka mu zrobiłam, to je marchew i dynię tylko, bo zaczęłam od początku z rozszerzaniem. Wcześniej juz jadł też pietruszke, ziemniaki, mieszane warzywka jak groszek+kalafior+ziemniak ,brokuł itp. Lekarka twierdzi, ze to nie jest alergia pokarmowa i każe dawać wszystko, poza bananami. Z owoców jadł dwa razy jablka. Ale 3 dni nie jadł niczego poza mlekiem i wysypka i tak sie pokazywała. Teraz po tej przerwie wlasnie tylko marchew i dynia poki co.
Wczesniej mieliśmy kolki. Skonczyly sie po 13tyg.

Nie bylam jeszcze u alergologa. Pediatra chce sprawdzić wlasnie kupke i czekamy na wyniki wymazu z ust.

U nas podobnie.. nikt ,nic nie wie,nic nie widzi .. badania też mamy w normie.. lekarz też nie widział nic podejrzanego. Tyle że u nas nie było bąbli tylko plamy.. Nadal jest to obecne ale mniej, jedynie co lekarz zasugerował nam że to od krążenia,że jeszcze nie jest wszystko dobrze unaczynione i mamy się nie martwić.. poza tym nic innego..

reklama
U nas podobnie.. nikt ,nic nie wie,nic nie widzi .. badania też mamy w normie.. lekarz też nie widział nic podejrzanego. Tyle że u nas nie było bąbli tylko plamy.. Nadal jest to obecne ale mniej, jedynie co lekarz zasugerował nam że to od krążenia,że jeszcze nie jest wszystko dobrze unaczynione i mamy się nie martwić.. poza tym nic innego..
Dziękuję za odpowiedź. U nas na buzi plamy, na nogack krostki. Wykąpałam synka przedwczoraj i wczoraj w krochmalu , troszkę lepiej z nogami. Ale plamy ma buzi raz są, raz ich nie ma. Pojawiają się w środku nocy, za dnia powolutku bledną. Za tydzień mamy wizytę kontrolną. Zobaczymy co wyjdzie z badania kupki i wymazu ze śliny. Dam znać.

Do góry