reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy test jest wiarygodny ? Brak okresu

Hej dziewczyny, nie wiem gdzie umieścić temat więc z góry przepraszam jeśli umieściłam w złym miejscu. Zakładałam niedawno temat jednak dalej nurtują mnie wątpliwości.
Zacznę od tego, że moje cykle z ostatniego roku były minimum 26 (jeden taki cykl) i max 32 dniowe ( 2 takie cykle). Zwykle było to 28-31 dni. Nie prowadzę dokładnych obserwacji śluzu itd. Moja miesiączka według aplikacji powinna pojawić się 10-11 kwietnia (byłby to cykl 28,29 dniowy). Do tej pory jednak jej nie mam. Ostatni test o czułości 10 Zrobiłam z porannego moczu w piątek 16.04 (35dc) i był negatywny. Miesiączki jednak nie mam nadal. Jeśli owulacja byłaby tak jak wyliczyła aplikacja to test powinien być juz wiarygodny ALE 31.03 byłam na usg i lekarz napisał na nim „jajnik lewy folikularny, jajnik prawy folikularny” —-> wnioskuje z tego, że tego 31.03 owulacji jeszcze nie było ? Wiec czy myślicie ze test zrobiony 16.04 mogę uznawać za wiarygodny ? Ostatni stosunek miałam 5.04. Proszę o odpowiedz.

reklama
Hej dziewczyny, nie wiem gdzie umieścić temat więc z góry przepraszam jeśli umieściłam w złym miejscu. Zakładałam niedawno temat jednak dalej nurtują mnie wątpliwości.
Zacznę od tego, że moje cykle z ostatniego roku były minimum 26 (jeden taki cykl) i max 32 dniowe ( 2 takie cykle). Zwykle było to 28-31 dni. Nie prowadzę dokładnych obserwacji śluzu itd. Moja miesiączka według aplikacji powinna pojawić się 10-11 kwietnia (byłby to cykl 28,29 dniowy). Do tej pory jednak jej nie mam. Ostatni test o czułości 10 Zrobiłam z porannego moczu w piątek 16.04 (35dc) i był negatywny. Miesiączki jednak nie mam nadal. Jeśli owulacja byłaby tak jak wyliczyła aplikacja to test powinien być juz wiarygodny ALE 31.03 byłam na usg i lekarz napisał na nim „jajnik lewy folikularny, jajnik prawy folikularny” —-> wnioskuje z tego, że tego 31.03 owulacji jeszcze nie było ? Wiec czy myślicie ze test zrobiony 16.04 mogę uznawać za wiarygodny ? Ostatni stosunek miałam 5.04. Proszę o odpowiedz.
Równie dobrze cykl mógł być bezowulacyjny i jajniki będą wyglądały na folikularne. A skoro nie prowadzisz obserwacji żadnych to nie masz nawet podstaw do tego by podejrzewać, że owulacja się przesunęła. Zrób betę z krwi. I umów się do lekarza jeżeli test wyjdzie negatywny. Masz już tydzień spóźnienia, a to sporo.

Czesc dziewczyny. @ spoznia sie trzy dni.. bol brzucha jest taki jakby za chwile miala przyjsc jednak dalej cisza. @ raczej zaewsze mmialam na czas.. czy moge zrobic test czy jeszcze poczekac ?

Czesc dziewczyny. @ spoznia sie trzy dni.. bol brzucha jest taki jakby za chwile miala przyjsc jednak dalej cisza. @ raczej zaewsze mmialam na czas.. czy moge zrobic test czy jeszcze poczekac ?
Hej , jeśli spóźnia Ci się 3 dni to śmiało możesz zrobic test , nawet z popołudniowego moczu powinien wyjść juz pozytyw jeśli jesteś w ciąży ☺ koniecznie daj znać jak wyszedł, powodzenia

Daję znać co u mnie, gdyby ktoś w przyszłości miał podobny problem i szukał czegoś na forum. Okres pojawił się u mnie 7 dni po terminie wyznaczonym w aplikacji, w 37dc. Teraz już wiem, że test był wiarygodny.

reklama
Do góry