reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witajcie
madzienka odpoczynek Wam sie nalezy, ale co Ci biedni emigranci bez ciebie zrobią?:-p a co do ciucha to nie rozumiem jak mozna sie bic o niedonoszone ciuchy:sorry: kiedys mielismy z P pomysł nagrania sobotniego targu na ruskiej i wyprzedazy w ciuchu:-D pamiątka nieoceniona :tak::sorry:
maltanka szkoda, ze dzień srednio udany, ale pogoda tez taka, ze nie nastraja pozytywnie:sorry:
antuanetka oj to sobie wygooglałas chorobe:sorry: no własnie moze trzeba zmienc fach? zdrówka dla Kubulca i zastanawiam sie czy nas to samo nie czeka:sorry:
sunday no przestan masz sie zajmowac chorym dzieckiem a nie tam jakies roboty domowe:-p

U mnie tez dzis dzien jakis aki beznadziejny, ludzie mnie denerwowali, zadawali jakies durne pytania i ogólnie jakos ich wszystkich zbywam ostatnio:-p, jeden dziadek pytał sie ostatnio czy jest taka fizyczna mozliwosc, zeby jakis pracownik mu pieniądze z konta wypłacił:szok::szok: skąd ludzie biorą takie pomysly:confused2: Mamy tez kilka takich "perełek" na widok których zmykamy szybko na zaplecze:-p kto pierwszy ten lepszy:-p

kurcze mialam dzis kupic wyjazd integracyjny i zapomnialam:-( milego wieczoru:tak:

reklama
My już wypluskani i zrelaksowani:tak:

Normatywna trzymam kciukaski za wizytę w Warszawie:tak:

A do Bugi jestem chętna i chętnie wybiorę się też na jakieś wieczorne babskie spotkanko:-)

Sunday
tak, Anetka była fajny ma już brzuszek:happy::rolleyes2:

Anet powodzenia na jutrzejszym szczepieniu:tak:

Marz odebrałaś wyniki??

Sunday nasze świecą i to nawet dosyć długo...Jula zasnęła, przeczytałam bajkę i dalej świeciły:tak::tak:

Sienio pomysł z nagraniem super - ul. Ruską, targ i wszystkich chodzących jak święte krowy przydałoby się nagrać...:-D:-D
skąd ja znam takie "perełki" my też robiliśmy wyścigi kto pierwszy ucieknie...;-):tak:
a stronka fajna...

Justyna jak tam dzisiaj babsztyl szalał czy trochę ją uspokoili???

Anet powodzenia na szczepieniu...

Madziarka jak minął dzionek??teraz pewnie popijasz herbatkę z mamą i nagadać się nie możecie??;-)
Juleczek idzie jutro do przedszkola??

hej
Nasze świetne popołudnie za nami Gabi usypia a ja zarz biorę sie za prasowanie.

Wyniki chyba niespecjalnie jestem je w stanie zinterpretować moje szperanie w necie daje mieć wrazenie że nic w nich specjalnego nie ma:eek:(na pewno rotawirus i adenowirus ujemny)Muszę iść z tym do lekarza pediatry bo na gastrologa czekam miesiąc a laborantka nie chciała podejmować sie interpretacji.

na angielskim Gabcia sobie radziła, wiadomo słówek kilka pamiętała ale z zasadami na takich zajęciach zetknęła po raz pierwszy.
Było naprawde dobrze, słuchała i nawet polecenia wykonywała, bez żadnych złych zachowań.
Owszem była frustracja jak pani maskotkami przed nosem macha albo pokazuje obrazki a nic do ręki z teg nie daje:sorry: a Gabi by wszystko chciała i tylko Dać

Idziemy teraz na poniedziełek na inna grupę tzn młodszą i bardziej ruchową moze, na którąś sie zdecydujemy

Justyna fajnie ze wypluskani, ja też chetna na BUGI, w ryszłym tygodniu moze? Kładzenie też uprawia Twój Michałek współczuję ale wiem co to znaczy Gabi ma to samo:crazy:

Sunday
siedzisz w domu z dzieckiem a na codzień pracujesz dobrze ze mogłaś wyluzować!!!
Co zmiany pracy skoro miałoby to być w perspektywie lepsze to moze warto poświęcić wakacje, choż wiem ze pewnie ta sytuacja Was stresuje
Sienio w takie dni to każdy człowiek który o coś pyta jest intruzem;-)

Iwonka
ja nigdy jeszcze fasolki nie gotowałam a pamietam mojej mamy ale taką z mięskiem mielonym a nie z kiełbasą i chyba kiedyś się zdecyduję przyrządzic.

Marz jak Ty się czujesz dziś?

Te słynne rogaliki chyba i ja zrobę bo to prawie nie wypada tak odbiegać od reszty piekącej je i smakującej:sorry:

no to nadrabiam....dziecko w łóżku,tylko nie wiem,czy śpi,bo na wszelki wypadek na razie nie zaglądam:sorry:
dla urządzających mieszkanka...jutro otwarcie Praktikera w Lublinie i dzień bez VAT:tak:

a i w piatek mamay wizytę w przedszkolu... boze moje dziecko dorosło juz i niedłgo pójdzie do przedszkola........
:szok:leci,że szok:-Dnasze też we wrześniu wyruszy,już mam stresa:sorry:jakie przedszkole wybraliście?

Anet alez Ty sie maszz ta migrena.....wybacz mi prosze ale musze to napisac bo jak czytam o migrenie to odrazu nasuwa mi sie to co kiedys sprzedal mi P...migrene to moze miec Krolowa Elżbieta II nas conajwyzej moze glowa poprostu napierd.......!!!!!!!:-Dprzepraszam musialam..........
:rofl2:świetne:rofl2:

Misia a twoje migreny już przeszły czy nadal cię męczą??? dużo przytyłaś że kręgosłup nie wyrabia? bo na zdjęciu to wygląda jak by sam brzuszek ci przykleili :-D
dziękuję,odpukać,póki co nie męczą:tak:jutro Ci powiem,ile przytyłam,bo jutro idę do gina i czeka mnie ważenie:zawstydzona/y:a domowa waga potrafi pokazać 1kg różnicy jednego i następnego dnia:confused2::laugh2:
Hej... Ale wczoraj kiepski dzień mieliśmy... Zeszłej nocy Spalam niecałe 3h... Poszłam spać przed 1 bo ciasto pieklam a o 3 Tymek wstal, odprowadzalam 3 razy to się Szymus obudził i lulalam... A O 5 Tymek biegunki dostał i mówi że Brzuszek boli.... Dicoflor dałam i chyba przeszło bo nie narzeka i więcej takich kup nie zrobił...
J wrócił z pracy i kazał mi się położyć i odespac kochany:) i mnie dopiero o 14 obudził z wiadomością że Szymus ma 38,5 st. gorączki... A przedwczoraj antybiotyk skończył brać... No to ubralam się i biegiem do lekarza na 15... I niby nic mamy zbijac, przepajac i czekać bo nie wiadomo co to jest.... Bidulek mały marudzi i śpi ale tylko przy cycu.... No i J wolne wziął wolne, bo nie odespał nocki...Ją nie wiem jak on funkcjonował ...
Tej nocy tez kiepsko, Szymus do 39,1 goraczka... Mam nadzieję że to trzydniowka, ale wystraszyłam sie, bo dopiero co antybiotyk skończył :(
ojej:szok:oby co najwyżej była to trzydniówka:tak:
tfu tfu u nas na razie bez choróbsk ciekawe jak długo, Asia biega do przedszkola a Maciek ma nowa umiejetnosc przekreca sie z pleców na brzuch i odwrotnie i bardzo jwest zadowolony jak mu sie udfa obrócic, zawsze to inna perspektywa
nie mam czasu dla Was wieczorami bo z Asia ostro pracuje...
brawa dla Maciusia:tak:jak postępy u Asi?
Misia my też Emolium używałyśmy a teraz Johnsona biało-niebieski z oliwką super sprawdza sie...
to dla uczuleniowców też?:sorry:
mirosia własnie boje się że jemu już tam coś się zrobiło.... na szczęście wczoraj oddałam mocz do analizy i dzisiaj mamy mieć wyniki....
jak wyniki?
misia kąp w kisielku :-) w mace ziemniaczanej :-) doskonale działa na skórkę :-)
stary zapomniany sposób,dzięki:tak:
PS.Twoje rogaliki mniamuśne...gdyby nie to że schowałam parę,nie byłoby już nic:-Dteściowa wzięła też przepis:-D

misia2010 ja Kubę po Oilatum zaczęłam kąpać w olejku do kąpieli LINOMAG i m pasuje, skórka ładna po kąpieli i ładnie pachnie.
ooo...to faktycznie dużo tańsze...pewnie spróbujemy,dzięki:tak:

trochę rzeczey sobie pozałatwiałam, ale jedną schrzaniłam i jestem zła na siebie, przez to mam popsuty humor i dzień pewnie do końca dnia
:-(
tulaski na zepsuty dzień:tak:moze nie będzie tak źle z tą jedną rzeczą:sorry:

razem z Julą w jej pokoju robiłyśmy dzisiaj gwieździste niebo...sufit obklejony w fluorescencyjne gwiazdki...ciekawe jak dzisiaj będzie wyglądało zasypianie:-D:-D
jak zasypianie?pochwal się tym niebem:tak:
Witam, Michał udał się na spoczynek, a ja zrobiłam sobie kawę i delektuję się spokojem. Rano ogarnęłam z grubsza mieszkanie, później przyjechał J i pojechaliśmy na miasto pozałatwiać sprawy bankowe. Zrobiłam zakupy i spacerkiem wróciliśmy do domku a J dalej do pracy. A spacerek był taki że ubrania nadają sie tylko do prania, bo Michał rzucał się na chodnik lub trawnik( o mały włos a w kupy psie by nie wpadł:wściekła/y:), więc wzięłam go pod pachę i szybko do domu, bo mi nerwy już wisiały na włosku:crazy:

ech,znam to:crazy:

Misia
nie pomogę z płynem. My nie używaliśmy Oliatum, tylko na początku kąpiel w krochmalu, a potem z Ziaji jakiś płyn natłuszczający mieliśmy. A teraz dermatolog mówiła nam że można stosować CETAPHIL.
taaa....cena Cetaphilu powala:wściekła/y:mamy emulsję do smarowania a płyn widziałam na necie,to cena masakra:szok:

Misia smacznego...zdróweczka dla Natalci, a pomalowanej ściany współczuję...moja na szczęście nigdy takich pomysłów nie miała:rolleyes2:
szczęściara;-)w sumie jej się upiekło:sorry:babcia wiadomo,nie zrobi krzywdy,ja jak wróciłam ze sklepu i zobaczyłam jak dziecko wyciąga mi z siatki kajzerkę i wcina suchą,a potem siedzi jak myszka pod miotłą,to nie miałam sumienia...tata po powrocie z pracy też dał sobie spokój:-D
Natalka ciągle beczy - chyba zębuchy :wściekła/y:, chodzimy jeszcze na ćwiczenia z Tusią, a w piątek do Wawy :-( kolejna wizyta i mam nadzieję że nie zachorujemy do tej pory... wwrr bo wczoraj przyszła teściowa i co chora i zadowolona mówi że ona jest tylko trochę zmęczona... taaa kicha i prycha... az powiedziałam co myślę tyle że mężowi i wyszłam na spacer bo nie mogłam wytrzymać w domu....
Dziś na ćwiczeniach Natalka juz praktycznie nie płakała, ale i sa już postępy, zaczęła pełzać i siedzi sama i sama próbuje wstawać do siadu, no raczkować to jeszcze nie chce ;/
trzymam kciuki za wizytę:tak:

Jeszcze W ma problemy w pracy i chyba będzie szukal czegoś innego :-( a jak zmeini to nici bedą z wakacji :-(
przykro mi,ale moze znajdzie coś lepszego i w końcu u Ciebie pojawi się nowy suwaczek:sorry:trzymam kciuki by tak właśnie było:tak:

talia super,że Gabi się odnalazła na angielskim:tak:

witam
juz trzeci raz usiłuje posta napisą ci mi go wcina a auto save mi nie przywraca tego co już napisałam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: cudnie poprostu.....

misia trzymamy kcuki za wizytę
justyna i jak było na basenie??? czepiali się za czepki?
atali zdrówka dla Szymusia podsyłam, oby to była trzydniówka:tak::tak:
maltanka tulaski nazły humorek:tak::tak:
talia super że Gabi się angileski spodobał:tak::tak:

co do pzedszkola to che zapisac kolucha do Małego Europejczyka na Nałęczowskiej (spacerkiem mamy tak jakieś 10 minutek;-)) głównie ze względów organizacyjnych no i che żeby poszedł do dzieci, zobaczymy jak bedzie bo dopiero w piątek jedziemy tam prozmawiac z Panią dyrektor:tak::tak:

czeka mnie jszce małe prasowanie.... ale mi sięei chce.....

Mandziula teraz już sobie przypomniałam o którym przedszkolu piszesz...;-)

Misia ja też trzymam kciuki za wizytę, dawaj znac co lekarzpowiedział...

Talia i od Was czekamy na wieści czy w wynikach jest coś niepokojącego...

zobaczcie co znalazłam:tak::tak::tak:
rany jak maluchy wydoroślały...my oczywiście nadal piękne i młode;-):-):-)
Sunday jaką Ty blondyną byłaś, szczerze nie pamiętam Ciebie z takimi włosami
jeszcze jakieś 1,5 miesiąca i będzie dwa lata jak było to spotkanie...

grupowe.jpg

reklama
Witam. Wczorajsza noc to była tragedia, Radek mi się częściej budził niż osatnio, co ja już usnełam to słyszę Radka, więc wyskakuje z łóżka i po syna, karmię, on usypia, ja go do łóżeczka, a sama się przytulam do podusi i zasypiam i tak w kółko. A w dzień to oczy na zapałki, szkoda, że dzisiaj moje maluchy nie chciały spać o tej samej porze, bo bym też skorzystała.
Motylla a gdzie mieliście mieć wcześniej? A w ktorym Medicosie???Nowym czy na Czechowie???
Mieliśmy mieć w sanusie na hempla a w piątek mamy wizytę u chirurga w meicosie tym nowym.

Dziś Julo przyniósł medal z przedszkola - taki prawdziwy... ponoć dostał za to że był grzeczny i ładnie sprzątał - jutro ma odnieść żeby pani mogła dać kolejnemu grzecznemu dziecku - chyba jakiś nowy sposób motywacji pani wymyśliła ;-) ale jestem dumna że synio był dziś taki grzeczny.... oby tak dalej :-D:tak:

Spokojnych wieczorków Wam życzę!!!
Tylko po gratulować takiego grzecznego synka:tak:

motylla a zabieg macie na stulejke??? pytam bomy mamy problrm włąsnie ze stulejką i idziemy do Medicosu do dr Chromińskiego ale dopiero 29marca i strasznei sie boje że kaza mu robic zabieg, wlałabym z tym poczekac...
.
Tak na stulejkę, my w piątek mamy wizytę w medicosie teraz nie pamiętam nazwiska chirurga, no i będę wiedzieć po wizycie co i jak.

Witam się,
jak mi się uda to nadrobię,ale pewności nie mam:sorry:dziecię śpi od 2 godzin, wstało o 6.10 i ani myślało spać dalej:wściekła/y:więc w efekcie 13.20 już zasneło...wcześniej zaś wymalowało ścianę w naszej sypialni długopisem:crazy::wściekła/y:ja byłam w sklepie a babcia jej gotowała kluski do zupki, chwila ciszy i efekt jest:wściekła/y:
Skąd ja to znam, u nas też są dzieła na ścianach wykonane długopisem przez znanego artyste Krystiana.

Do góry