reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witam,

Co to za cisza na forum:szok::szok:

My już po usg, wszystko w normie. Chyba czas odwiedzić naszego gastrologa, bo M nadal skarży się na ból...
A wczorajsza wizyta u dentysty przebiegła rewelacyjnie :happy2:pani powiedziała że M to jej ulubiony pacjent bo z fotela nie zwiał:-D. Buźkę szeroko rozdziawił nie protestował przy wierceniu i wybrał sobie kolorową plombę:-Dzieloną:-D:-D. I zgarnął gratisy:-);-)Kolejna wizyta po świętach. W nagrodę jeszcze kupiliśmy mazaki zapachowe w biedronce.

reklama
witam wieczorowa porą,
podczytywałam trocxhę na telefonie ale nie mogę odpisywać, nie wiem czemu, nie działami edycja... poza tym nie chciałam smęcić, bo unas koniec roku to strasznie napięta atmosfera a jeszcze dałam się wrobić w różne rzeczy wymagające strasznie dużo czasu i już mi na nic innego nie starczało sił... ale pomalutku dochodze do siebie...
misia ogromne gratulacje!!!!!!!!! jaka niespodzianka!!! spokojnych 9 miesięcy życzę!!!!
justyna brawa dla M zuch chłopak że nie zwiał:):)
anaconda jak wyglądała ta wigilia?? była z rodziciami ?? co ugtowałaś??
aluśaka jak dziewczynki??? mam nadzijeęzę że już zdrowiejecie...
iwonka super maszpomocnika w domu:tak:
madzienka lenka już na całkiemsię ze spaniemprzestawiła??? u nas nadal dwie drzemki, ale króciutkie...

jaod poniedziałku urlopik zaczynam,mamnadziejęze udami isę odpocząć choć troszkę...
miłego wieczoru życzę

Witam z rana :-):-)
Ja mam weekend dwójkowy więc z rana trzeba ogarnąć chałupkę a potem do roboty, czeka mnie nowy wydatek bo wczoraj już mi auto nie odpaliło więc zakup akumulatora murowany :crazy::crazy: chyba to będzie mój świąteczny prezent :crazy::crazy:
Maja mega zadowolona że ma wreszcie wolne w szkole i nie będzie musiała rano wstawać :-D:tak::tak: no i pani za dobre zachowanie nie zadała im żadnej pracy domowej :-D:tak:
Mandziula, Justyna pichciłam łazanki z kapustą i grzybami, a wigilia w szkole wyglądała tak że każde dziecko ubrane było na galowo, przynosiło opłatek i była taka jakby prawdziwa wigilia z jedzeniem i śpiewaniem kolęd :tak::tak:
Aha Maja przyniosła dyplom z wyróżnieniem za konkurs na bożonarodzeniową bombkę :tak:
Zmykam robić śniadanie, miłego dnia :-):-)

Ostatnia edycja:
Witajcie w weekend przedświąteczny....my po zajęciach z lepienia z gliny do fiki...choinka już kupiona jutro ubieramy, tylko za oknem mało świątecznie....
odzew na śledzika żaden(dzięki Justynka za odpowiedź tys jedyna)....może jakiś spontan...???

Anaconda współczuje problemów z autkiem...i pracy w ten weekend bo pewnie szaleją w marketach...
brawo dla Majeczki...Jula też nagrodzona w konkursie bombkowym w przedszkolu...

Mandziulka u nas jak na razie bez zmian jedna prawie 3-godzinna....oczywiście są wyjątki ze śpi dwa razy(taki mam plan jutro, bo ruszamy na pozytywkę)

Justyna super że na usg wszystko ok...i brawo za wizytę u dentysty(gdzie chodzicie?)
udanego wyjazdowego weekendu!!!

miłego popołudnia

Witajcie. U nas chorobowo, Maks ma jakby anginę, bo do końca lek. tego nie powiedziała. Mamy antybiotyk na 5 dni. Na szczęście gorączka już nie wraca i Maks dzielnie bierze leki. Choinka już stoi, chłopaki dzisiaj ubrali i od razu w domku zrobiło się milej :tak:

Madzienka super zajęcia mieliście. A co do śledzika, to nic nie pisałam, bo do końca nie wiedziałam czy W będzie miał wolne i wolne ma ale Maks chory :eek:

anaconda współczuje problemów z akumulatorem, my chyba tez niedługo będziemy musieli wymieć, bo już ciężko kręci :wściekła/y:

mandziula dobrze,ze sprawy wszystkie udało Ci się poukładać.

Justynka super masz pacjenta! udanego wekendu:tak:

Ala i jak u Was?

iwonka i jak "upierniczyłaś" coś?
ja planuje piec muffiny piernikowe.

misia elza jak się macie???

Witam wieczorkiem

Martyna niestety mimo leczenia (/pulneo/fosidal,bactrim...) zaczęła dziś nagle gorączkować do ponad 38 stopni :eek:
pewnie podłapała od Amandy tą szkarlatynę bo zaczyna się podobnie:crazy:

Sunday dzięki ze pytasz:tak:
opis Martynkowy wyżej,a Amanda już w miarę dobrze a nawet było by bardzo dobrze gdyby kaszel się nie pojawiał, co do mnie to gardło mnie już nie boli tylko katar mam dość uciążliwy...jutro ostatni dzień mojej laby i w poniedziałek do pracy o jak mi się nie chce ;-):sorry:
Dużo zdróweczka Maksiowi posyłam:tak: a może on ma szkarlatynę podobno jest ona często mylona z anginą:sorry:
Anaconda brawa dla Majeczki za dyplom z wyróżnieniem:-)
NIe zazdroszczę takie nie zapowiedzianego wydatku:crazy:
Mandziula dobrze że już dochodzisz do siebie po wyczerpujących zajęciach:sorry: udanego urlopiku:-)
Madzienka ja jestem jeszcze "smarkata" więc się nie pisałam:confused2:

Czy która z Was robiła zakupy w Fashion - C&A jakieś opinie o tej stronce?

Justyna to świetnie że Michałek dzielnie zniósł wizytę u dentysty:-)
Ja też się wybieram do dentysty ale z Amandą na "malowanie" (jakoś nie mogę zapamiętać jak się to fachowo nazywa:zawstydzona/y:) szóstek :sorry: byłyśmy zapisane na 20.12 ale z racji choróbsk przełożyłam na 27.12:confused2:
Dobrze ze na usg wszystko w porządku wyszło:tak:
Skarży się na ból brzuszka? czy ból przy wypróżnianiu? I jak zapisałaś się już na wizyte?

Witam z rana :-):-)
Piękny dzień za oknem się zapowiada, zupełnie jak przed Świętami Wielkanocnymi a nie Bożego Narodzenia, ciekawe czym dzisiaj do pracy pojadę :crazy::crazy::crazy:
Aluśka mi też się nie chce dzisiaj do pracy zasuwać ale pocieszam się że jeszcze tylko 2 dni i wolne :-D:tak: ze stronką zakupową nie pomogę bo nigdy z niej nic nie zamawiałam :no::no: jeszcze raz zdrówka podsyłam :tak::tak:
Sunday dla Was też zdrówka :tak::tak:
Madzienka przyjemnego ubierania choinki życzę :tak::tak: ładnie Ci Lenka śpi :tak::tak:
Miłej niedzieli :-):-)

aluśka zdrówka dla dziewczynek i dla Ciebie! Obawiam się, ze Martynka mogła zarazić sie szkarlatyną. Jula tez przechodziła tę chorobę, jak i całe jej przedszkole, ale y nas poza wysypką żadne inne objawy nie wystąpiły na szczęście, przez jakis czas myślalam nawet, ze to uczulenie, ale za długo sie kropki sie utrzymywały.
justyna mam nadzieję, ze po badaniach bedzie wiadomo co jest przyczyna złego samopoczucia Mchałka, i ,ze szybko sie z tym czymś uporacie.
sunday zdrówka dla Maksia! Jest szansa, ze do świat wyzdrowieje:tak:
madzieńka choinka ubrana czy nadal podziwia z balkonu panoramę Czechowa?;-)

Zmykam szykować sie na rodzinna uroczystość.

reklama
Hejka

Zabrałam się dziś za robienie z Amandą świątecznych pierniczków... przepis ściągnęłam z bloga "Moje wypieki" Moje Wypieki | "Szybkie" pierniczki miał być szybki i smaczny ale jak przyszło co do czego to się okazało ze w tym domu nic nie ma:baffled: ani przyprawy do pierników, ani sody oczyszczonej, ani mąki żytniej :szok: więc z braku laku zrobiłam kruche ciasteczka z dodatkiem cynamonu i dekorowałyśmy je z Amandą lukrowymi pisakami i polewą :tak:
Choineczki jeszcze przed udekorowaniem...
IMG_2490.jpgIMG_2491.jpgIMG_2495.jpgIMG_2496.jpg
A pierniczki będziemy robić jak tylko P. wróci ze sklepu:cool2:

Martynka niestety gorączkuje od rana:confused: teraz ma 38.6 :wściekła/y:

Sienio udanej rodzinnej uroczystości :-)
Anaconda do której dziś pracujesz? nie miałaś problemów z dojechaniem do pracy?:dry:

Załączniki

• IMG_2490.jpg
    IMG_2490.jpg
    20,9 KB · Wyświetleń: 60
  • IMG_2491.jpg
    IMG_2491.jpg
    27,4 KB · Wyświetleń: 46
  • IMG_2495.jpg
    IMG_2495.jpg
    28,3 KB · Wyświetleń: 57
  • IMG_2496.jpg
    IMG_2496.jpg