reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy robić już test

Hej wraz z mężem staramy się o dziecko. Okres miałam w miarę regularny, teraz spóźnia się 10dni i nie wiem czy robić już test ciążowy czy jeszcze zaczekać

reklama
Jeżeli miesiączka miała być 10 dni temu, to test ciążowy jest jak najbardziej wiarygodny. Test robi się już w dniu spodziewanej miesiączki i daje on wiarygodne wyniki.
Zawsze można jeszcze iść na badanie krwi beta hcg, wykonywane w każdym laboratorium.
Powodzenia!

Ja mialam Ten Sam Problem ponad Dwa lata staralismy sie o dziecko bralam tabletki chormonalne najlepiej jest zapomniec ja kiedy juz stracilam nadzieje ze zajde w ciaze nagle okazalo sie ze okres mi sie spuznia pomyslalam a gupia nie Bede robic testu bo pewnie znowu pare Dni sie spuznia akurat mielismy impreze i popilam wymiotowalam rano maz sie smial ze bedzie dzidzius a ja mowie gupi nie dobrze mi pö alkoholu i teraz mam ponad 1,5 rocznego synka Zaraz pö ciazy bardzo lato zajsc w druga ciaze ja jestem w 5 miesiacu i bedzie drugi synek takze radze zajac sie czyms Zeby nie myslec i dzidzia Sama przyjdzie;)

Ja miałam taką sytuację że spóźniał mi się okres zrobiłam test przed wyjazdem na weekend i nic, po powrocie zrobiłam jeszcze raz i dwie kreski choć ta druga nie wyraźna jeszcze była

Warto już zrobić test :) Jeśli wynik będzie niezbyt wiarygodny, możesz zrobić poziom hormonu betaHCG z krwi i masz wtedy pewność odnośnie ciąży :) Powodzenia :)

Do góry