reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy przyszłe mamy dbają o bezpieczeństwo swoje i dziecka zapinając pasy ?

Ja bedac w ciazy zawsze zapinalam pasy.Z kolei moja siostra korzystala z tego przywileju i nigdy nie zapinala.Tlumaczyc mozna ale co z tego jak nie sluchala.Na szczescie nie zdazyl sie zaden wypadek:zawstydzona/y:

reklama
Tak, zapinam pasy, a mój P. kupil mi specjalna poduszke do odciagania dolnego pasa w dół, żeby nie ugniatal brzucha.
1150965213_1.jpg313750820482133f30bf75.jpg

ooo widzę, że temat trochę się ożywił co mnie bardzo cieszy gdyż sporo osób go przejrzało i może sporo mam zmieni swoje podejście o co z całego serca apeluję...

pasy ratują życie Wasze, dziecka i reszty pasażerów!

Adapter pasów BeSafe (pomagający je delikatnie niżej prowadzić) jest jedynym który z czystym sumieniem mogę polecić chodź cena jego nie jest zbyt niska.

hej generalnie nie wyobrażam sobie jeździć bez pasów chociaż muszę przyznać że w zaawansowanej ciąży jako kierowca czasami darowywałam sobie pasy bo za bardzo uciskały mi na brzuch ale to robiłam tylko w czasie jazdy po mieście gdzie wiadomo trochę wolniej się jeździ jako pasażar zawsze miałam zapięte

Ja przez całą ciążę zapinam pasy a jestem już "na ostatnich nogach", ale co mnie dziwi jak jade ze znajomymi jako kierowca często zwracają mi uwagę po co to robie przecież jestem w ciąży i moge sobie darować, dla mnie najważniejsze jest jednak bezpieczeństwo, poza tym ja nie umiem juz jeździć bez pasów. Darowałam sobie zapinanie czasami na długich trasach jak siedziałam z tyłu ale to sie zdarzyło chyba ze 2 razy.

ja również zapinam pasy ku zdziwieniu wielu ludzi....nawet ostatnio wiozłam ciężarną kuzynkę ona w 5 miesiącu nie zapina pasów ja w 9 tak....dość dziwnie to wyglądało ale uważam że zapinać się należy....

caffem, i jak użytkowanie adaptera? Ja właśnie dużo jeżdżę, zapinam pasy zawsze, ale ponieważ czasem pasy uciskają brzuszek (zwłaszcza gdy się prowadzi auto) myślę o kupnie adaptera.

caffem, i jak użytkowanie adaptera? Ja właśnie dużo jeżdżę, zapinam pasy zawsze, ale ponieważ czasem pasy uciskają brzuszek (zwłaszcza gdy się prowadzi auto) myślę o kupnie adaptera.

osobiście testowaliśmy ten adapter w firmie fotelik info i rzeczywiście delikatnie poprawia on prowadzenie pasa co sprawdziłem na sobie :)

hej generalnie nie wyobrażam sobie jeździć bez pasów chociaż muszę przyznać że w zaawansowanej ciąży jako kierowca czasami darowywałam sobie pasy bo za bardzo uciskały mi na brzuch ale to robiłam tylko w czasie jazdy po mieście gdzie wiadomo trochę wolniej się jeździ jako pasażar zawsze miałam zapięte

fajnie, że o tym napisałaś - niestety statystyki mówią, że ogromna część wypadków, kolizji itp ma miejsce właśnie podczas takich krótkich przejażdżek - proszę pamiętać, że nie ma takiego czegoś jak wolniej, bezpieczniej itd - wypadek przychodzi nagle, z zaskoczenia niezależenie od nas dlatego lepiej ZAWSZE zapinać pasy :)))

reklama
Do góry